r
Nosalty Logó

Rozmaringos édesburgonya-krémleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Cecil
Rozmaringos édesburgonya-krémleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

121
Kalória
0.9g
Fehérje
6g
Szénhidrátok
9.3g
Zsír
32.2g
Víz
18.5g
Koleszterin
1.1g
Rost
1.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 721 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1848 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 121 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6010.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    5638 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    193.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    11088 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 721 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 53 kcal

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk, megmossuk. A közepén kettévágjuk, és 6-8 nagyon vékony szeletet levágunk, ebből lesz a chips a leves tetejére. A maradékot felkockázzuk.
  2. Egy fazékban felforrósítjuk az olívaolajat, és megfuttatjuk rajta a kockára vágott hagymát. Beledobjuk az édesburgonya, pár percig pirítjuk, majd felöntjük a csirkealaplével. Fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal, szerecsendióval és egy rozmaringággal. Lefedve 25-30 percig főzzük, amíg puha nem lesz az édesburgonya.
  3. Közben elkészítjük a chipset. Ezt kétféleképpen csinálhatjuk: - forró serpenyőben egy- két kanál olívaolajon, mindkét oldalán aranybarnára sütve vagy - sütőben, 180 fokon, sütőpapírra sorakoztatva a vékonyan beolajozott édesburgonya karikákat a megmaradt rozmaringággal együtt kb. 10 perc alatt megsütjük.
  4. Kihalásszuk a rozmaringot. Botmixerrel pürésítjük, ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk egy kis vízzel. 3-4 evőkanál tejszínt vagy kókusztejet adunk hozzá, pár perc forralás után kész.
  5. A forró levest tányérba szedjük, minden adagra teszünk egyet a chipsből, pár levél rozmaringot, meglocsoljuk néhány csepp olívával és tejszínnel. A leves kicsit édeskés ízét jól ellensúlyozza a chili, így, ha szeretjük, óvatosan szórjuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Aki szereti a sütőtöklevest, az ezt a levest is kedvelni fogja. Az édesburgonya egy nagyon magas vitamin-, ásványi- és rosttartalmú zöldség. Hipermarketekben könnyen beszerezhető. A fűszerezésnél legyünk bátrak!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Raviolileves

A szokásos raviolit most fogtuk és kicsit megvariáltuk, ugyanis egy szuper leves készült belőle, ami igazán átmelenget a hűvös időben. Pikk-pakk elkészül ez a tésztás leves, a Candy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!