r
Nosalty Logó

Rozmaringos csirkemell tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rozmaringos csirkemell tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2030 kcal
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1167.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 508 kcal
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4671.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    2168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    630 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 2030 kcal
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkezdjük melegíteni a vizet a tésztának, falatnyi darabokra vágjuk a csirkemellet, csíkokra vágjuk a gépsonkát, lereszeljük a sajtot és a fokhagymát.
  2. Olajon megpirítjuk a gépsonkát, majd egy tányérra halmozzuk, és ugyanabban az olajban az előre besózott, borssal megszórt csirkemellet megsütjük. Ha kész, ezt is kiszedjük a tányérra. (Közben a víz felforrt, és beletesszük a tésztát.)
  3. A megmaradt olajhoz hozzáadjuk a főzőtejszínt, majd beletesszük a lereszelt sajtot és fokhagymát, és gazdagon meghintjük rozmaringgal. Ha a sajt elolvadta tejszínben, akkor hozzáadjuk a félretett gépsonkát és csirkemellet, majd összemelegítjük.
  4. Végül a kifőtt tésztát is hozzákeverjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10843
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 29.

Ajánló

Célszerű nagyobb edényben elkezdeni készíteni, hogy a végén a tészta is beleférjen az edénybe.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy barátnőmtől tanultam, akivel együtt laktunk a főiskolás évek alatt. Azóta is ez az egyik kedvenc ételem.:) 100 gramm tápértéke: kCal: 216 fehérje: 16 g szénhidrát: 19 g zsír: 9 g

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...