r
Nosalty Logó

Rozmaringos-citromos csirke grillezve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsus
Rozmaringos-citromos csirke grillezve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fűszerezéshez

A csirkéhez

Összesen 601 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fűszerezéshez

A csirkéhez

Összesen 2408 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fűszerezéshez

A csirkéhez

Összesen 141 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1461 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    204 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 601 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.6 g

Zsír

  • Összesen
    159.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5844.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    3448 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    816 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 2408 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

A fűszerezéshez

A csirkéhez

Elkészítés

A fűszerezéshez

  1. A fokhagymát kissé megpucoljuk, csak a vastag héját, nem szedjük szét gerezdjeire, egyben fogjuk sütni. Levágunk a tetejéről egy kis darabot, hogy a gerezdek láthatóvá váljanak. Rátesszük egy darab alufóliára, meglocsoljuk az olajjal, és becsomagoljuk, de nem túl szorosan. Sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy a gerezdek puhák legyenek, de ne égjenek vagy süljenek meg nagyon. Egy kis tálkába kinyomjuk a fokhagymát.
  2. A tálba a fokhagymához keverjük a reszelt citrom héját, 1 ek citromlevet, friss rozmaringot, sót és a borsot. Jól kikeverjük.

A csirkéhez

  1. A csirkéről leszedjük a felesleges zsírt, megmossuk, és lehetőség szerint szárazra töröljük. A csirke bőrét óvatosan felszedjük, és a comb és a mellrészt a bőr alatt bedörzsöljük a fűszer felével. Vigyázzunk, nehogy elszakítsuk a csirke bőrét. A maradék fűszerrel kívülről kenjük be.
  2. A belsejét sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a 4 szál rozmaringot. A csirkét összekötözzük, először a hátán fekvő áldozat:), combja végére hurkot kötünk, majd megfordítjuk, a madzagot keresztbe húzva a hátán ismét a hátára fordítjuk, és a testéhez szorítva a szárnyát, a mellen megkötjük. Ha ezzel a művelettel megvagyunk, a belsejébe öntjük a fehérbort és a citromlét.
  3. A lényeg a nagyobb darab húsok grillezése esetében, hogy ne direkt érje a húst a forróság, tehát a felforrósított faszenet a grill szélére kaparjuk. (A képen látható módon.) A csirkét a grill közepére helyezzük, mellel felfelé, és letakarva sütjük másfél óráig. A letakaráshoz megteszi egy régi nagy lábos vagy lavór (akinek nincs grillező eszköze tetővel).
  4. A sütés felénél rátehetünk pár szelet citromot a csirkére, díszítésként. Levesszük a grillről, betakarjuk alufóliával, és 10 percet pihentetjük.
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2860
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Nagyon sokat grillezünk, nagyon jó szórakozásnak tartom még hét közben is. A rengeteg recept közül, amiket készítünk, ez az egyik kedvencünk. A csirke lehet kisebb is persze, akkor rövidebb ideig kell sütni.

Hozzávalók

A fűszerezéshez

A csirkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...