Rozmaringos bélszín mandulás zöldségekkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
70 °C
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
200g marhabélszín306 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
63g bébirépa22 kcal
-
63g karfiol6 kcal
-
50g cukorborsó20 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
41 kcal
Összesen
530
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
400g marhabélszín612 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g bébirépa44 kcal
-
125g karfiol13 kcal
-
100g cukorborsó39 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
14g mandulapehely83 kcal
Összesen
1059
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
49.3g marhabélszín75 kcal
-
1.7g rozmaring2 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15.4g bébirépa5 kcal
-
15.4g karfiol2 kcal
-
12.3g cukorborsó5 kcal
-
3.7g vaj26 kcal
-
1.7g mandulapehely10 kcal
Összesen
129
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.3 g
Zsír
-
Összesen 31.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 981.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 507 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 270 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 569 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 2375 micro
-
β-karotin 4314 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 572 micro
Összesen
530
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.6 g
Zsír
-
Összesen 63.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1962.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 1015 mg
-
Nátrium 350 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 540 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1139 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 430 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 4750 micro
-
β-karotin 8629 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1144 micro
Összesen
1059
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 585 micro
-
β-karotin 1063 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
-
400 g marhabélszín
-
2 szál rozmaring
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
125 g bébirépa
-
100 g cukorborsó
-
30 g vaj
-
2 ek mandulapehely
Elkészítés
- A bélszínt megmossuk, szárazra töröljük, mindegyik köré egy rozmaringszálat kötözünk.
- Egy vastag falú serpenyőt felhevítünk, beleöntjük az olajat, háztartási papírral elkenjük a serpenyőben az olajat, és a fölöslegeset felittatjuk.
- A húst oldalanként 3,5-t percig sütjük, majd egy előmelegített tányérra tesszük, sózzuk, borsozzuk, és 70 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre.
- A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A karottát és a karfiolt fővő, sós vízbe tesszük, 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a cukorborsót és további 5 percig főzzük. Leszűrjük.
- A mandulát egy serpenyőben aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a vajat. A leszűrt zöldségeket megforgatjuk a mandulás vajban.
- Sütés hőfoka: 70 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4554
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A párom nagyon szereti a steaket, úgyhogy ideje volt egy jó receptet találni. Egy német oldalon akadtam egy táblázatra, a bélszínérmék (steak) sütéséhez.