r
Nosalty Logó

Rozmaringos bélszín mandulás zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Rozmaringos bélszín mandulás zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
70 °C
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 530 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1059 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    270 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2375 micro
  • β-karotin
    4314 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 530 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1962.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1015 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    540 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1139 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    4750 micro
  • β-karotin
    8629 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1144 micro
Összesen 1059 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    585 micro
  • β-karotin
    1063 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bélszínt megmossuk, szárazra töröljük, mindegyik köré egy rozmaringszálat kötözünk.
  2. Egy vastag falú serpenyőt felhevítünk, beleöntjük az olajat, háztartási papírral elkenjük a serpenyőben az olajat, és a fölöslegeset felittatjuk.
  3. A húst oldalanként 3,5-t percig sütjük, majd egy előmelegített tányérra tesszük, sózzuk, borsozzuk, és 70 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre.
  4. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A karottát és a karfiolt fővő, sós vízbe tesszük, 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a cukorborsót és további 5 percig főzzük. Leszűrjük.
  5. A mandulát egy serpenyőben aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a vajat. A leszűrt zöldségeket megforgatjuk a mandulás vajban.
  • Sütés hőfoka: 70 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4539
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom nagyon szereti a steaket, úgyhogy ideje volt egy jó receptet találni. Egy német oldalon akadtam egy táblázatra, a bélszínérmék (steak) sütéséhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk