r
Nosalty Logó

Rozé kacsamell citrusmártással, grépfrúthússal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Rozé kacsamell citrusmártással, grépfrúthússal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kacsamell előkészítéséhez

A mártáshoz

A lencsesalátához

A vinaigrette-hez

Összesen 770 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kacsamell előkészítéséhez

A mártáshoz

A lencsesalátához

A vinaigrette-hez

Összesen 1538 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kacsamell előkészítéséhez

A mártáshoz

A lencsesalátához

A vinaigrette-hez

Összesen 180 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4286.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    3619 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    284 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 770 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8573.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    7239 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    609 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    195 micro
  • Likopin
    568 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1538 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    844 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    66 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

A kacsamell előkészítéséhez

A mártáshoz

A lencsesalátához

A vinaigrette-hez

Elkészítés

A kacsamell előkészítéséhez

  1. A kacsamell bőrét beirdaljuk, vigyázva, nehogy a húsba is belevágjunk. Egy serpenyőt szárazon közepes lángon felhevítünk, beletesszük a kacsamellet, bőrös oldalával lefelé, sózzuk a húst és így sütjük tizenkét percen át. A kacsa zsírja kisül, ezt leöntjük róla. Tizenkét perc elteltével, a leöntött zsírral vékonyan megkenegetjük a kacsamell húsos oldalát, megfordítjuk és bőrével felfelé négy percig sütjük. Meleg helyen (60 ºC) rácsra tesszük a húst, és tíz percig pihentetjük.
  2. A pihentetési idő leteltével a kacsamellet felszeleteljük, a grépfrút filékkel, a felhabosított citrusmártással és a lencsesalátával tálaljuk.

A mártáshoz

  1. A mártáshoz egy nagyobb serpenyőbe öntjük a narancs-és grépfrútlevet, csillagánizzsal, szegfűszeggel és kardamommal ízesítjük. Lassan elkezdjük melegíteni, amikor már gyöngyözik a gyümölcslé, a vajat egészen pici darabokban hozzákeverve behúzzuk a mártást. Végül a grépfrút filéket is hozzáadjuk, néhány másodperc alatt átmelegítjük a gyümölcsöt és le is húzzuk a tűzről. (A szegfűszeget és a csillagánizst kivesszük a mártásból.)

A lencsesalátához

  1. A lencsét bő, forrásban lévő vízben, közepes lángon (körülbelül tíz-tizenöt perc alatt) puhára főzzük a borssal, babérlevéllel és narancshéjjal együtt. (Fontos, hogy a narancshéjon egy pici fehér rész se maradjon!) Leszűrjük, tálcára terítve kihűtjük, a borsszemeket és a babérlevelet kivesszük, majd a narancshéjas lencsét tálba tesszük és elkészítjük hozzá a vinaigrette-et, majd ráöntjük a lencsére, összeforgatjuk és félretesszük.

A vinaigrette-hez

  1. A narancslevet összekeverjük az olívaolajjal, sóval ízesítjük.
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17419
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 14.

Ajánló

Heimann Syrah 2006

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Heimman Családi Birtok által kiírt Borhoztételt receptversenyre készített másik pályaművem. A Heimann Syrah 2006 bor mellé készítettem, mert: Dekantálás után, nagy űrtartalmú pohárból kóstolva a bort, komplex, karakteres fűszeres jegyek (szegfűszeg, csillagánizs, fahéj) váltakozva domborodtak ki a borban. Kellemesen harmonizáló beltartalmi értékek, lágy savak, bársonyosság jellemzte borhoz vadhúst vízionáltam, ám úgy érzetem, hogy például a vaddisznó húsa sok lenne a közepes testhez, viszont vadszárnyas, mondjuk vadkacsa tökéletesen illene a borhoz. Sajnos vadkacsát nem sikerült beszereznem, így házi kacsamellből készítettem a fogást. E hiányt kompenzálandó a mártásnak szántam fő szerepet: a szegfűszeggel, kardamommal és csillagánizzsal fűszerezett citrusmártás savgazdagságát pedig vajjal lágyítottam.

Hozzávalók

A kacsamell előkészítéséhez

A mártáshoz

A lencsesalátához

A vinaigrette-hez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...