Roston sült vadlazacfilé gyöngyhagymával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
100g lazac127 kcal
-
150g ecetes gyöngyhagyma69 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Összesen
349
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
200g lazac254 kcal
-
300g ecetes gyöngyhagyma138 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Összesen
700
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
34.1g lazac43 kcal
-
51.2g ecetes gyöngyhagyma24 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
7.7g petrezselyem3 kcal
-
5.5g olívaolaj48 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
Összesen
119
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 483.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 278 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 98.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 435 micro
-
K vitamin: 379 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1137 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1252 micro
Összesen
349
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 42.7 g
Zsír
-
Összesen 41.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 967 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 557 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 196.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 870 micro
-
K vitamin: 758 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2275 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2504 micro
Összesen
700
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 148 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 388 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 427 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg lazac
-
30 dkg ecetes gyöngyhagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
4 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál citromlé
Elkészítés
- A lazac szeleteket szárazra töröljük, mindét felüket megszórjuk sóval, borssal.
- Grillserpenyőben egy-két evőkanálnyi olajat hevítünk, beledobjuk a kés lapjával összenyomott fokhagyma gerezdeket.
- A lazacot pár perc alatt mindkét oldalán megsütjük. Ha bőrös lazacot használunk, akkor először a bőrös felével kezdjük a sütést 4-5 percig, majd a sima felét 3-4 percig süssük.
- Egy kisebb serpenyőben két evőkanál forró olajhoz adjuk az apróra vágott petrezselymet, és megfuttatjuk rajta egy két perc alatt, majd hozzáadunk egy kiskanálnyi frissen facsart citromlevet.
- Tálaláskor a lazac szeletek mellé halmozunk a lecsepegtetettgyöngyhagymából, és a tetejére locsolunk a citromos-petrezselymes olajból.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 184
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 13439
- Feltöltés dátuma: 2012. július 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy rendkívül egyszerű, de mégis nagyon ízletes fogást hoztam. Nagyon gyorsan elkészíthető, és mivel egyáltalán nem hízlal, bátran fogyaszthatjuk, akár még késő este is. A lazac tökéletes fehérjeforrás, gazdag többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavban, ami kedvezően hat egészségünkre.