r
Nosalty Logó

Roston sült vadlazacfilé gyöngyhagymával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Roston sült vadlazacfilé gyöngyhagymával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 349 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    967 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    758 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2504 micro
Összesen 700 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazac szeleteket szárazra töröljük, mindét felüket megszórjuk sóval, borssal.
  2. Grillserpenyőben egy-két evőkanálnyi olajat hevítünk, beledobjuk a kés lapjával összenyomott fokhagyma gerezdeket.
  3. A lazacot pár perc alatt mindkét oldalán megsütjük. Ha bőrös lazacot használunk, akkor először a bőrös felével kezdjük a sütést 4-5 percig, majd a sima felét 3-4 percig süssük.
  4. Egy kisebb serpenyőben két evőkanál forró olajhoz adjuk az apróra vágott petrezselymet, és megfuttatjuk rajta egy két perc alatt, majd hozzáadunk egy kiskanálnyi frissen facsart citromlevet.
  5. Tálaláskor a lazac szeletek mellé halmozunk a lecsepegtetettgyöngyhagymából, és a tetejére locsolunk a citromos-petrezselymes olajból.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13419
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy rendkívül egyszerű, de mégis nagyon ízletes fogást hoztam. Nagyon gyorsan elkészíthető, és mivel egyáltalán nem hízlal, bátran fogyaszthatjuk, akár még késő este is. A lazac tökéletes fehérjeforrás, gazdag többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavban, ami kedvezően hat egészségünkre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...