r
Nosalty Logó

Roston sült csirkemell Jenő chef konyhájából

Jenő Chef
Roston sült csirkemell Jenő chef konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1997
Kalória
70.8g
Fehérje
113.2g
Szénhidrát
139.6g
Zsír
203g
Víz
326g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1997 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1997 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    139.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    203 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 1997 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    139.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    203 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 1997 kcal
  • 13% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 373 kcal

Elkészítés

  1. Először tegyünk fel vizet forralni a spagettifőzéshez.
  2. Utána készítsük el a bazsalikomos öntetet. 1 dl olajat tegyünk olyan edénybe, amiben össze tudjuk turmixolni a öntethezvalókat. Az olajba tegyük bele a bazsalikomleveleket, az 1 gerezd fokhagymát, 1 csipet sót, és 1 csipet őrölt borsot, majd botmixerrel jól turmixoljuk össze.
  3. A csirkemellet vágjuk három szeletbe, így könnyebben átsül. Ha megvan, sózzuk, borsozzuk.
  4. Tegyünk felvizet a bevert tojásnak is egy kisebb edénybe, rakjunk a vízbe 1 csipet sót, 3-4 db egész borsot, 1 db babérlevelet, és 1 tk ecetet. A lényeg: a víz ne forrjon, de forró legyen.
  5. A spagettit főzzük készre, és még forrón keverjük össze a bazsalikomos öntetfelével.
  6. A csirkemellet süssük meg roston aranysárgára egy kevés olajban.
  7. Tálaljuk ki az ételt, mert a tojás fél perc alatt kész, mivel ez egy lágy tojás. Csavarjuk a spagettit egy húsvillára, éstegyük a tányér belső szélére, ahogy a képen látható. A csirkemellet rakjuk mellé, legyező formájúra. Ha ez is meg van, akkor jöhet a bevert tojás.
  8. A forró vízbe (ami nem forr, csak gyöngyözik) óvatosan beleengedjük a nyers tojást, és a fehérjét próbáljuk a sárgája köré terelni. Ez fél perc alatt kész, vegyük ki óvatosan és rakjuk a spagettire, és amikor elkezdjük enni vágjunk bele a tojásba, így a tojássárgája belekeveredik a spagettibe, tehát kész a mártás.
  9. A maradék öntetteldíszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p

A receptet én találtam ki, igaz loptam némi ötletet. A bevert tojás úgy a legkönnyebb készíteni, hogy mielőtt beletesszük a vízbe a tojást, egy habverővel keverjünk bele, így magától betekeredik a fehérje a sárgája köré. Ez egy egyszerű étel, gyorsan elkészíthető és nagyon finom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...