Roston sült csirkemell Jenő chef konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Jenő Chef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
150g spagetti tészta557 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g ecet0 kcal
Összesen
1997
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
150g spagetti tészta557 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g ecet0 kcal
Összesen
1997
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
37.2g csirkemellfilé45 kcal
-
27.9g spagetti tészta104 kcal
-
10.2g tojás13 kcal
-
23.7g napraforgó olaj210 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.4g ecet0 kcal
Összesen
373
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.8 g
Zsír
-
Összesen 139.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1361.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 810 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 203 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 396 micro
-
Kolin: 330 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 271 micro
Összesen
1997
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.8 g
Zsír
-
Összesen 139.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1361.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 810 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 203 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 396 micro
-
Kolin: 330 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 271 micro
Összesen
1997
kcal
- 13% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
373
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg csirkemellfilé
-
15 dkg spagetti tészta
-
1 db tojás
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
10 levél bazsalikom
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 csipet só
-
4 szem bors
-
1 db babérlevél
-
1 tk ecet
Elkészítés
- Először tegyünk fel vizet forralni a spagettifőzéshez.
- Utána készítsük el a bazsalikomos öntetet. 1 dl olajat tegyünk olyan edénybe, amiben össze tudjuk turmixolni a öntethezvalókat. Az olajba tegyük bele a bazsalikomleveleket, az 1 gerezd fokhagymát, 1 csipet sót, és 1 csipet őrölt borsot, majd botmixerrel jól turmixoljuk össze.
- A csirkemellet vágjuk három szeletbe, így könnyebben átsül. Ha megvan, sózzuk, borsozzuk.
- Tegyünk felvizet a bevert tojásnak is egy kisebb edénybe, rakjunk a vízbe 1 csipet sót, 3-4 db egész borsot, 1 db babérlevelet, és 1 tk ecetet. A lényeg: a víz ne forrjon, de forró legyen.
- A spagettit főzzük készre, és még forrón keverjük össze a bazsalikomos öntetfelével.
- A csirkemellet süssük meg roston aranysárgára egy kevés olajban.
- Tálaljuk ki az ételt, mert a tojás fél perc alatt kész, mivel ez egy lágy tojás. Csavarjuk a spagettit egy húsvillára, éstegyük a tányér belső szélére, ahogy a képen látható. A csirkemellet rakjuk mellé, legyező formájúra. Ha ez is meg van, akkor jöhet a bevert tojás.
- A forró vízbe (ami nem forr, csak gyöngyözik) óvatosan beleengedjük a nyers tojást, és a fehérjét próbáljuk a sárgája köré terelni. Ez fél perc alatt kész, vegyük ki óvatosan és rakjuk a spagettire, és amikor elkezdjük enni vágjunk bele a tojásba, így a tojássárgája belekeveredik a spagettibe, tehát kész a mártás.
- A maradék öntetteldíszíthetjük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9613
- Feltöltés dátuma: 2012. július 17.
Ajánló
Egy könnyed leveshez ajánlom. Ha borok, akkor száraz sárgamuskotály, muscat ottonel, sauvignon blanc.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Jenő Chef
8 recept
A receptet én találtam ki, igaz loptam némi ötletet. A bevert tojás úgy a legkönnyebb készíteni, hogy mielőtt beletesszük a vízbe a tojást, egy habverővel keverjünk bele, így magától betekeredik a fehérje a sárgája köré. Ez egy egyszerű étel, gyorsan elkészíthető és nagyon finom.