Roston hátszín baconbe tekert párolt spárgával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Andrew
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
200g marha hátszín428 kcal
-
250g fehér spárga35 kcal
-
17g bacon67 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
619
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
400g marha hátszín856 kcal
-
500g fehér spárga70 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1239
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
41.6g marha hátszín89 kcal
-
52g fehér spárga7 kcal
-
3.5g bacon14 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
1.5g vaj10 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
128
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.2 g
Zsír
-
Összesen 44.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 956.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 487 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 303.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 797 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1243 micro
Összesen
619
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.5 g
Zsír
-
Összesen 89.5 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1912.2 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 974 mg
-
Nátrium 469 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 607.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 157 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 409 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1594 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2486 micro
Összesen
1239
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 166 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Mossuk meg kicsit a húsokat, majd borsozzuk be mindkét oldalukat, rakjuk rájuk a zöldfűszereket, és tegyük tálba, majd öntsünk rájuk olívaolajat, annyit, hogy fedve legyenek. Takarjuk le, tegyük félre kicsit.
- Mossuk meg a spárgákat, majd a kemény tövüket törjük le. Pontosan érezni fogjuk mennyit kell letörni belőlük, hisz az a rész, ami törik, az nem jó, mert kemény, szálas lesz, ami már finom zsenge, az meg nem fog eltörni. (A színén is látszik, hogy egész világos a kemény rész – le is vághatjuk késsel.)
- Forraljunk vizet, majd 4-5 percre dobjuk bele a spárgákat.
- Forrósítsunk fel serpenyőt, dobjunk rá kevés vajat és az apróra vágott fokhagymát, majd pár másodperc múlva a spárgákat. (Ne várjunk sokat, nehogy megbarnuljon a fokhagyma.) Forgassuk meg őket kicsit 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről, és tegyük félre.
- Forrósítsuk fel újra a serpenyőt (használhatjuk ugyanazt, nem kell kitisztítani), majd mikor már elég forró, akkor dobjuk rá a húsokat, úgy, ahogy vannak, kivéve őket az olajból. Itt figyelni kell a hús sütési idejére nagyon, ezért igyekezzünk egyszerre odatenni a két szeletet. Legyen a kezünk ügyében egy digitális óra, telefonunk vagy bármi, amivel másodperceket mérhetünk, mert a képen látható vastagságú hús mindkét oldalát 60 másodpercig kell sütnünk. Sistereg, füstöl, ne törődjünk vele, az a jó, ha a konyhában élet van. Kicsit hintsük meg sóval. (Nem szabad előtte, mert a só kiszívja a nedvességet.) Pontosan 60 másodperc múlva fordítsuk meg mindkettőt, és a másik oldalukat is süssük ugyan ennyi ideig. (Az ilyen steak-ek állapota abszolút ízlés dolga. Én közepesen átsütve szeretem, amikor szép rózsaszín a belseje. Ezen állapot elérése húsvastagság függő, ki kell kísérletezzük magunknak a pontos sütési időket. A blogomon erről részletesen mesélek majd.)
- Vegyük le a húsokat, és helyezzük egy hatalmas tányér közepére.
- A spárgákat osszuk gyorsan két csomagba, és a bacon csíkkal tekerjük át, majd diszkréten helyezzük a husik tetejére.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11864
- Feltöltés dátuma: 2013. december 12.
Ajánló
Voila! Jó étvágyat! Finom, testes vörösbor illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Andrew
8 recept
Egy nagyon egyszerűen elkészíthető, mégis a húsevők számára mennyei étel az alábbiakban leírt recept, arról nem is beszélve, hogy mint vizuális élmény sem utolsó. A mértanilag a hús tetejére helyezett, baconbe tekert spárgák minimalista módon közvetítik egy elegáns éttermi vacsora hangulatát, mellyel bárkit hamar le lehet venni a lábáról. (Bárkit, aki nem vega.:) )