r
Nosalty Logó

Roston hátszín baconbe tekert párolt spárgával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Andrew
Roston hátszín baconbe tekert párolt spárgával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 619 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1239 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 619 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1912.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    974 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1594 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2486 micro
Összesen 1239 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg kicsit a húsokat, majd borsozzuk be mindkét oldalukat, rakjuk rájuk a zöldfűszereket, és tegyük tálba, majd öntsünk rájuk olívaolajat, annyit, hogy fedve legyenek. Takarjuk le, tegyük félre kicsit.
  2. Mossuk meg a spárgákat, majd a kemény tövüket törjük le. Pontosan érezni fogjuk mennyit kell letörni belőlük, hisz az a rész, ami törik, az nem jó, mert kemény, szálas lesz, ami már finom zsenge, az meg nem fog eltörni. (A színén is látszik, hogy egész világos a kemény rész – le is vághatjuk késsel.)
  3. Forraljunk vizet, majd 4-5 percre dobjuk bele a spárgákat.
  4. Forrósítsunk fel serpenyőt, dobjunk rá kevés vajat és az apróra vágott fokhagymát, majd pár másodperc múlva a spárgákat. (Ne várjunk sokat, nehogy megbarnuljon a fokhagyma.) Forgassuk meg őket kicsit 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről, és tegyük félre.
  5. Forrósítsuk fel újra a serpenyőt (használhatjuk ugyanazt, nem kell kitisztítani), majd mikor már elég forró, akkor dobjuk rá a húsokat, úgy, ahogy vannak, kivéve őket az olajból. Itt figyelni kell a hús sütési idejére nagyon, ezért igyekezzünk egyszerre odatenni a két szeletet. Legyen a kezünk ügyében egy digitális óra, telefonunk vagy bármi, amivel másodperceket mérhetünk, mert a képen látható vastagságú hús mindkét oldalát 60 másodpercig kell sütnünk. Sistereg, füstöl, ne törődjünk vele, az a jó, ha a konyhában élet van. Kicsit hintsük meg sóval. (Nem szabad előtte, mert a só kiszívja a nedvességet.) Pontosan 60 másodperc múlva fordítsuk meg mindkettőt, és a másik oldalukat is süssük ugyan ennyi ideig. (Az ilyen steak-ek állapota abszolút ízlés dolga. Én közepesen átsütve szeretem, amikor szép rózsaszín a belseje. Ezen állapot elérése húsvastagság függő, ki kell kísérletezzük magunknak a pontos sütési időket. A blogomon erről részletesen mesélek majd.)
  6. Vegyük le a húsokat, és helyezzük egy hatalmas tányér közepére.
  7. A spárgákat osszuk gyorsan két csomagba, és a bacon csíkkal tekerjük át, majd diszkréten helyezzük a husik tetejére.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11861
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 12.

Ajánló

Voila! Jó étvágyat! Finom, testes vörösbor illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Roston hátszín baconbe tekert párolt spárgával
Andrew 8 recept

Egy nagyon egyszerűen elkészíthető, mégis a húsevők számára mennyei étel az alábbiakban leírt recept, arról nem is beszélve, hogy mint vizuális élmény sem utolsó. A mértanilag a hús tetejére helyezett, baconbe tekert spárgák minimalista módon közvetítik egy elegáns éttermi vacsora hangulatát, mellyel bárkit hamar le lehet venni a lábáról. (Bárkit, aki nem vega.:) )

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk