Rosé kacsamell fügés-kéksajtos tortácskákkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
873
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
3489
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.8 g
Zsír
-
Összesen 49.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1702.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 604 mg
-
Nátrium 733 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 241.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
873
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 211.4 g
Zsír
-
Összesen 199.1 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 909 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6808.5 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 995 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 2418 mg
-
Nátrium 2934 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.1 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 964.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 579 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 613 mg
-
Retinol - A vitamin: 557 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 266 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 262 micro
Összesen
3489
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Először is, előmelegítjük a sütőt 200 fokra (alul-felül sütés).
- A kacsamellet megmossuk, leszárítjuk, az esetleges hártyákat eltávolítjuk. A bőrét sűrűn, négyzetesen bevágjuk. Sózzuk-borsozzuk és egy kis időre hűtőbe tesszük.
- Közben elkészítjük a fügés tortácskákat.
- A leveles tésztából 8 darab, 9-10 cm átmérőjű korongot szaggatunk. A korongokkal kibélelünk szuffléformákat, vagy muffinformákat.
- A krémsajtot, pici sót, a rózsaborsot, a diót, a tojást, a keményítőtés a reszelt márványsajt felét jól kikeverjük, és a krémet arányosan elosztva a tésztába halmozzuk. Erre teszünk 3-4 kocka fügét, majd a maradék márványsajttal megszórjuk.
- 200 fokra előmelegítettsütőben kb. 20 percig sütjük.
- Jöhet a kacsamell. Forró serpenyőben (olyanban, amit sütőben is lehet használni) először a bőrös oldalával lefelé, majd megfordítva 3-3 percig nagy lángon sütjük. Zsiradék nem kell alá, éppen elég kisül a bőréből.Ezután aserpenyőt berakjuk a sütőbe a tortácskák mellé és a kacsamellet 10 percig sütjük, bőrös oldalával lefelé. (Kb. egyszerre készül el a tortákkal.)
- A serpenyőt (sütőkesztyűvel!:) ) kivesszük a sütőből,a kacsamelletkiemeljük egy tányérra és meleg helyenpihentetjük-én a lehajtott sütőajtón szoktam(közben a bennemaradt húslé is kifolyik belőle.)
- A serpenyőben lévő pecsenyeléhez adjuk a cukrot, pici sót, majd amikor a cukor felolvadt, abort (tűzről levonva!) és nagy lángon beforraljuk. Akkor jó, ha mártás sűrűségű, ergo bevonatot képez egy kanál hátán.
- A kacsamellet éles késsel vékony szeletekre vágjuk és a mártással, valamint a tortácskákkal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 224
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 23611
- Feltöltés dátuma: 2010. október 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
A fügeőrület még mindig tart. Na de nem lehet mindig csak süteményt készíteni belőle. A füge jó barátságban van a sajttal, a dióval, a kacsával-libával, a borral, a konyakkal...Good stuff. :) 2 éve karácsonykor konfitált kacsacomb volt a főétel, konyakos fügével, ez egy másik variáció egy témára, bár eléggé kalandosan készült. Az egész ott kezdődött, hogy a serpenyő forró nyelét megfogtam puszta kézzel. De ezt még tovább tudtam fokozni, amikor a bort úgy öntöttem bele serpenyőbe, hogy nem húztam félre a gázról. A szemétláda meg is bosszulta, válaszul jól szemenköpött, meg az egész konyhakő tiszta zsírpacni lett. Remek. De legalább finom. Szóval, megérte.