r
Nosalty Logó

Rosé kacsamell fügés-kéksajtos tortácskákkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rosé kacsamell fügés-kéksajtos tortácskákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 873 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3489 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 873 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.4 g

Zsír

  • Összesen
    199.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6808.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    2418 mg
  • Nátrium
    2934 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    964.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 3489 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is, előmelegítjük a sütőt 200 fokra (alul-felül sütés).
  2. A kacsamellet megmossuk, leszárítjuk, az esetleges hártyákat eltávolítjuk. A bőrét sűrűn, négyzetesen bevágjuk. Sózzuk-borsozzuk és egy kis időre hűtőbe tesszük.
  3. Közben elkészítjük a fügés tortácskákat.
  4. A leveles tésztából 8 darab, 9-10 cm átmérőjű korongot szaggatunk. A korongokkal kibélelünk szuffléformákat, vagy muffinformákat.
  5. A krémsajtot, pici sót, a rózsaborsot, a diót, a tojást, a keményítőtés a reszelt márványsajt felét jól kikeverjük, és a krémet arányosan elosztva a tésztába halmozzuk. Erre teszünk 3-4 kocka fügét, majd a maradék márványsajttal megszórjuk.
  6. 200 fokra előmelegítettsütőben kb. 20 percig sütjük.
  7. Jöhet a kacsamell. Forró serpenyőben (olyanban, amit sütőben is lehet használni) először a bőrös oldalával lefelé, majd megfordítva 3-3 percig nagy lángon sütjük. Zsiradék nem kell alá, éppen elég kisül a bőréből.Ezután aserpenyőt berakjuk a sütőbe a tortácskák mellé és a kacsamellet 10 percig sütjük, bőrös oldalával lefelé. (Kb. egyszerre készül el a tortákkal.)
  8. A serpenyőt (sütőkesztyűvel!:) ) kivesszük a sütőből,a kacsamelletkiemeljük egy tányérra és meleg helyenpihentetjük-én a lehajtott sütőajtón szoktam(közben a bennemaradt húslé is kifolyik belőle.)
  9. A serpenyőben lévő pecsenyeléhez adjuk a cukrot, pici sót, majd amikor a cukor felolvadt, abort (tűzről levonva!) és nagy lángon beforraljuk. Akkor jó, ha mártás sűrűségű, ergo bevonatot képez egy kanál hátán.
  10. A kacsamellet éles késsel vékony szeletekre vágjuk és a mártással, valamint a tortácskákkal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 23611
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fügeőrület még mindig tart. Na de nem lehet mindig csak süteményt készíteni belőle. A füge jó barátságban van a sajttal, a dióval, a kacsával-libával, a borral, a konyakkal...Good stuff. :) 2 éve karácsonykor konfitált kacsacomb volt a főétel, konyakos fügével, ez egy másik variáció egy témára, bár eléggé kalandosan készült. Az egész ott kezdődött, hogy a serpenyő forró nyelét megfogtam puszta kézzel. De ezt még tovább tudtam fokozni, amikor a bort úgy öntöttem bele  serpenyőbe, hogy nem húztam félre a gázról. A szemétláda meg is bosszulta, válaszul jól szemenköpött, meg az egész konyhakő tiszta zsírpacni lett. Remek. De legalább finom. Szóval, megérte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...