r
Nosalty Logó

Rosé boros őzsült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Babybandita
Rosé boros őzsült
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2069 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    8850 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 1035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    113 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2099.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1200 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1503.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1784 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17701 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 2069 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    388 micro
  • β-karotin
    924 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az őz husát szeletekre vágjuk, megmossuk, vízben áztatjuk egy fél napot, hogy kellően tiszta legyen
  2. Utána lecsepegtetjük, közben elkészítjük a pácoláshoz szükséges alaplevet, amiben majd 1 napig fogjuk fürdetni a húst. Megpucoljuk a répát, hagymát és a fokhagymát. Felvágjuk, és belerakjuk őket egy lábasba. Mellérakunk szegfűszeget, kb. 10 darabot és 5 szem szegfűborsot. Belemorzsoljuk a babérlevelet, megsózzuk és borsozzuk, majd beleöntjüj a 4 dl rosé bort. Melléöntünk még 3 dl vizet, és ezt összeforraljuk, 10 percig főzzük, hogy félpuha legyen a répa. A levet hagyjuk kihűlni, és csak akkor öntjük rá a húsra úgy, hogy ellepje. Lefóliázzuk, vagy lezárjuk a dobozt, amibe rakjuk, és 1 teljes napot pácolódni hagyjuk.
  3. A pácolásból kivett húst egy tepsibe fektetjük, melynek az alját vékonyan kikenünk zsírral.
  4. Egy szűrőkanál segítségével rákanalazzuk a zöldségeket a pácból, a levet pedig kiöntjük, erre már nem lesz szükségünk.
  5. Vághatunk fel még hagymát, répát, fokhagymát, amit rászórunk a husira. Sózzuk, borsozzuk.
  6. A gáztűzhelyen olvasszuk fel a 10 dkg zsírt, majd a húsra kanalazzuk, és alufóliával takarjuk be, ezután mehet a 220°C os sütőbe, légkeveréses módban fél óráig pároljuk, majd ha már puha a hús, levesszük az alufóliát, és még fél órát sütjük, hogy szép barna legyen, helyenként pedig ropogós.
  7. Miután levettük a fóliát, időnként locsoljuk meg a saját zsírjával a húst.
  8. Ennyi idő alatt a zöldségek is gyönyörűen megpuhulnak, és átveszik a hús és a pác közös ízét.
  9. Köretként én héjában sült burgonyát készítettem, mely a tepsi mellett sült a hússal együtt. (Ezt felvágtam mellé raktam a húst a zöldségekkel és a szafttal pedig a félbevágott krumplit locsoltam meg.)
  10. Egészségetekre!:)
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 19955
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Babybandita 9 recept

Párommal torkos csütörtökre készültünk, és az étlapról kinézte az őzhúst, mivel hogy még nem evett olyat soha. Megmondom őszintén, én sem. Másnap vendéglátásban jártas kolléganőmmel beszélgettem, aki azt mondta, hoz nekem őzet, készítsük el előtte, és akkor meglátjuk, könnyebb lesz dönteni. Így is történt, és így született meg ez a recept. Bevallom első volt, és nagyon sajátos lett, viszont a családban mindenkinek nagyon ízlett, úgyhogy úgy döntöttek, akkor megtartanak. :) Remélem, élvezni fogjátok!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...