Rosé boros őzsült
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Babybandita
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g őzhús300 kcal
-
200g rosé164 kcal
-
120g sárgarépa44 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
50g sertészsír451 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g víz0 kcal
Összesen
1035
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g őzhús600 kcal
-
400g rosé328 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
100g sertészsír902 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
2069
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
26.1g őzhús31 kcal
-
20.9g rosé17 kcal
-
12.5g sárgarépa5 kcal
-
18.8g vöröshagyma7 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
5.2g sertészsír47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15.7g víz0 kcal
Összesen
108
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 60.8 g
Zsír
-
Összesen 56.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1049.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 600 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 751.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 892 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3713 micro
-
β-karotin 8850 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 281 micro
Összesen
1035
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 121.5 g
Zsír
-
Összesen 113 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 520 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2099.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 1200 mg
-
Nátrium 430 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1503.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1784 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 32 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 17701 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 562 micro
Összesen
2069
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 388 micro
-
β-karotin 924 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
-
4 dl rosé
-
3 közepes db sárgarépa
-
4 közepes fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
5 db babérlevél
-
10 db szegfűszeg
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 dl víz
Elkészítés
- Az őz husát szeletekre vágjuk, megmossuk, vízben áztatjuk egy fél napot, hogy kellően tiszta legyen
- Utána lecsepegtetjük, közben elkészítjük a pácoláshoz szükséges alaplevet, amiben majd 1 napig fogjuk fürdetni a húst. Megpucoljuk a répát, hagymát és a fokhagymát. Felvágjuk, és belerakjuk őket egy lábasba. Mellérakunk szegfűszeget, kb. 10 darabot és 5 szem szegfűborsot. Belemorzsoljuk a babérlevelet, megsózzuk és borsozzuk, majd beleöntjüj a 4 dl rosé bort. Melléöntünk még 3 dl vizet, és ezt összeforraljuk, 10 percig főzzük, hogy félpuha legyen a répa. A levet hagyjuk kihűlni, és csak akkor öntjük rá a húsra úgy, hogy ellepje. Lefóliázzuk, vagy lezárjuk a dobozt, amibe rakjuk, és 1 teljes napot pácolódni hagyjuk.
- A pácolásból kivett húst egy tepsibe fektetjük, melynek az alját vékonyan kikenünk zsírral.
- Egy szűrőkanál segítségével rákanalazzuk a zöldségeket a pácból, a levet pedig kiöntjük, erre már nem lesz szükségünk.
- Vághatunk fel még hagymát, répát, fokhagymát, amit rászórunk a husira. Sózzuk, borsozzuk.
- A gáztűzhelyen olvasszuk fel a 10 dkg zsírt, majd a húsra kanalazzuk, és alufóliával takarjuk be, ezután mehet a 220°C os sütőbe, légkeveréses módban fél óráig pároljuk, majd ha már puha a hús, levesszük az alufóliát, és még fél órát sütjük, hogy szép barna legyen, helyenként pedig ropogós.
- Miután levettük a fóliát, időnként locsoljuk meg a saját zsírjával a húst.
- Ennyi idő alatt a zöldségek is gyönyörűen megpuhulnak, és átveszik a hús és a pác közös ízét.
- Köretként én héjában sült burgonyát készítettem, mely a tepsi mellett sült a hússal együtt. (Ezt felvágtam mellé raktam a húst a zöldségekkel és a szafttal pedig a félbevágott krumplit locsoltam meg.)
- Egészségetekre!:)
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 19966
- Feltöltés dátuma: 2013. január 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Babybandita
9 recept
Párommal torkos csütörtökre készültünk, és az étlapról kinézte az őzhúst, mivel hogy még nem evett olyat soha. Megmondom őszintén, én sem. Másnap vendéglátásban jártas kolléganőmmel beszélgettem, aki azt mondta, hoz nekem őzet, készítsük el előtte, és akkor meglátjuk, könnyebb lesz dönteni. Így is történt, és így született meg ez a recept. Bevallom első volt, és nagyon sajátos lett, viszont a családban mindenkinek nagyon ízlett, úgyhogy úgy döntöttek, akkor megtartanak. :) Remélem, élvezni fogjátok!