r
Nosalty Logó

Rongyos rétes, az eperlekváros, camembert sajtos csodapite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Rongyos rétes, az eperlekváros, camembert sajtos csodapite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 346 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4160 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 346 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    245.3 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    992 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5342.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1397 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    2503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.5 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1627 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 4160 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A réteslapokat egyesével lekenjük a vaj és az olívaolaj keverékével, majd az egyik oldal mentén felgyűrjük, kábé úgy, mintha egy takarót tolnánk odébb, vagy egy függönyt húznánk el a karnison. A vajas-olajas keveréket érdemes előre megsózni, így biztosan nem lesz sótlan az ételünk.
  2. A felgyűrt réteslapokat sütőtepsibe sorakoztatjuk, a résekbe szeletelt camembert sajtot szurkálunk, majd elszórtan rákanalazzuk az eperlekvárt.
  3. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel és a tejjel, ízlés szerint mehet bele fokhagyma és frissen őrölt bors is. Sózzuk, majd a réteslapokra öntjük, ügyelve rá, hogy egyenletesen járja át a keverék a tepsi tartalmát.
  4. A tetejét megszórjuk kevés kakukkfűvel, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. A kész rétest hagyjuk picit pihenni, majd langyosan fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 4180
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 31.

Receptkategóriák

Rongyos rétes, az eperlekváros, camembert sajtos csodapite
Rosanics Petra 351 recept

A rongyos rétes pont olyan izgalmas, mint amilyen a neve: a lényege, hogy a réteslapokat rétegezés vagy csavargatás helyett nemes egyszerűséggel felgyűrjük az egyik oldalán, úgy, mintha egy függönyt húznánk el. Az így kapott réteslapcsíkok közé aztán mindenféle finomságot rejthetünk: náluk most camembert és eperlekvár bújt vajas tészták közé. Megy még a rétesre egy tojásos-tejszínes keverék is, ez fogja sütés után összetartani a réteslapokat. A végeredmény pofás, szaftos, és egyszerűen mennyei!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...