Rongyos rétes, az eperlekváros, camembert sajtos csodapite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
33g réteslap98 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
6g olívaolaj55 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g camembert sajt63 kcal
-
13g eperlekvár35 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
17g tej9 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
346
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
400g réteslap1180 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
75g olívaolaj663 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g camembert sajt750 kcal
-
150g eperlekvár417 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
4160
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
28.3g réteslap83 kcal
-
5.3g vaj38 kcal
-
5.3g olívaolaj47 kcal
-
0g só0 kcal
-
17.7g camembert sajt53 kcal
-
10.6g eperlekvár29 kcal
-
11.7g tojás15 kcal
-
7.1g habtejszín21 kcal
-
14.1g tej8 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
294
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 445.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 30.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
346
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121.1 g
Zsír
-
Összesen 245.3 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 992 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5342.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 1397 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 1262 mg
-
Nátrium 2503 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 352.5 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 361.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1627 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 187 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 512 mg
-
Retinol - A vitamin: 1610 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
4160
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
294
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
75 g vaj
-
75 g olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
250 g camembert sajt
-
150 g eperlekvár
-
3 db tojás
-
1 dl habtejszín
-
2 dl tej
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés
- A réteslapokat egyesével lekenjük a vaj és az olívaolaj keverékével, majd az egyik oldal mentén felgyűrjük, kábé úgy, mintha egy takarót tolnánk odébb, vagy egy függönyt húznánk el a karnison. A vajas-olajas keveréket érdemes előre megsózni, így biztosan nem lesz sótlan az ételünk.
- A felgyűrt réteslapokat sütőtepsibe sorakoztatjuk, a résekbe szeletelt camembert sajtot szurkálunk, majd elszórtan rákanalazzuk az eperlekvárt.
- A tojásokat elkeverjük a tejszínnel és a tejjel, ízlés szerint mehet bele fokhagyma és frissen őrölt bors is. Sózzuk, majd a réteslapokra öntjük, ügyelve rá, hogy egyenletesen járja át a keverék a tepsi tartalmát.
- A tetejét megszórjuk kevés kakukkfűvel, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
- A kész rétest hagyjuk picit pihenni, majd langyosan fogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 4180
- Feltöltés dátuma: 2023. május 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Rosanics Petra
351 recept
A rongyos rétes pont olyan izgalmas, mint amilyen a neve: a lényege, hogy a réteslapokat rétegezés vagy csavargatás helyett nemes egyszerűséggel felgyűrjük az egyik oldalán, úgy, mintha egy függönyt húznánk el. Az így kapott réteslapcsíkok közé aztán mindenféle finomságot rejthetünk: náluk most camembert és eperlekvár bújt vajas tészták közé. Megy még a rétesre egy tojásos-tejszínes keverék is, ez fogja sütés után összetartani a réteslapokat. A végeredmény pofás, szaftos, és egyszerűen mennyei!