r
Nosalty Logó

Rónai szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rónai szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 670 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8020 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 670 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    412.7 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3712.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1090 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    543 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    982.1 g
  • Cukor
    497 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3140 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2450 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 8020 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, csak annyi tejet adjunk hozzá, hogy nyújtható, lágy tésztát kapjunk.
  2. Ezt a tésztát 3 felé osztjuk és kinyújtjuk kb. 30*25 cm nagyságúra.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt világosra sütjük. (Tepsi hátoldalán érdemes sütni vagy lapos gáztepsin).
  4. Amíg a lapjaink sülnek elkészíthetjük a krémet.
  5. A lisztet 1 dl tejjel simára keverjük, a többi tejet a cukorral felforraljuk és szépen lassan hozzáöntjük (folyamatosan kevergetve) a lisztes tejhez, és tovább főzve besűrítjük.
  6. Kihűtjük a főzött krémet.
  7. A margarint és a porcukrot habosra kikeverjuk és a tejes krémet hozzáadjuk. Ezt is habosra kikeverjük ( Akár botmixer segítségével, hogy szép egyenletes legyen).
  8. Elfelezzük a krémet és az egyik felébe egy citrom levét és lereszelt héját keverük. A másik felébe pedig kakaóport teszünk.
  9. Az első lapot megkenjük a kakaós krémmel majd a következő lapot óvatosan ráfektetjük, picit lenyomkodjuk. Erre jön a citromos krém.
  10. A csokit gőzfürdővel kevés vaj hozzáadásával olvasszuk meg. Vonjuk be vele egyenletesen a legfelső lapot.
  11. Mielőtt ráhelyeznénk az előző rétegekre célszerű forró vizes késsel (miután kihűlt) akkora szeletekre vágni amekkorára majd később szeretnénk a süteményt darabolni, és csak ezután rárakosgatni a citromos krém tetejére.
  12. Hagyjuk kihűlni teljesen, majd lefóliázva pihentessük a hűtőben, amíg meg nem puhul.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 33879
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 10.

Ajánló

Másnapra, vagy nekem igazából 2 nappal elkészítés után lett igazán finom omlós. (De ez lehet azért van mert picit túl vastagra hagytam a lapokat.) Nagyon tömény, laktató sütemény. Bár ez engem nem zavart különösebben, két hatalmas szeletet bevágtam belőle. :) Nem mondanám túlzottan fogyókúrás sütinek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik este egyetlen szerelmem hosszas beszámolót tartott egy bizonyos süteményről, amit gyerekkorában családi összejöveteleikre mindig megsütött keresztanyja. Természetesen egyből el akartam készíteni ilyen áradozás után, hogy egy kis örömet okozhassak:). Na, de persze nem volt egyszerű ezt az általuk rónai szeletként ismert süteményt megtalálni bárhol is. Hosszas keresgélés után ráakadtam a receptre (római szelet illetve titó pite néven). Miután beazonosítottuk, hogy ez biztosan az a sütemény, már aznap este hozzáláttam az elkészítéséhez. :) Azért gondoltam, hogy feltöltöm, mivel itt nem találtam és gondoltam mások is megörülnek majd ennek a finom süteménynek.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...