Rögtönzött-töltött gombafejek karajjal együtt sütve
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
175g sertés rövidkaraj291 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
96g gomba20 kcal
-
63g bacon246 kcal
-
85g lilahagyma31 kcal
-
75g tehéntúró110 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
700g sertés rövidkaraj1162 kcal
-
160g tejföl317 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
384g gomba82 kcal
-
250g bacon983 kcal
-
340g lilahagyma124 kcal
-
300g tehéntúró441 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
29.6g sertés rövidkaraj49 kcal
-
6.8g tejföl13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16.2g gomba3 kcal
-
10.6g bacon42 kcal
-
14.4g lilahagyma5 kcal
-
12.7g tehéntúró19 kcal
-
8.5g trappista sajt30 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.5 g
Zsír
-
Összesen 73.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2783.6 g
-
Cink 201 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 462 mg
-
Vas 152 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 939 mg
-
Nátrium 852 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 412.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 20 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 91 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 215 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 297.9 g
Zsír
-
Összesen 293.1 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 135 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 953 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11134.5 g
-
Cink 803 mg
-
Szelén 307 mg
-
Kálcium 1848 mg
-
Vas 608 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 3755 mg
-
Nátrium 3410 mg
-
Réz 32 mg
-
Mangán 25 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.6 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1648.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 870 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 255 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 79 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 364 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 666 mg
-
Retinol - A vitamin: 861 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 470.6 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
-
8 ek tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
12 közepes db gomba
-
25 dkg bacon
-
2 nagy db lilahagyma
-
30 dkg tehéntúró
-
20 dkg trappista sajt
-
4 ek olívaolaj
Elkészítés
- A 8 szelet karajt megmossuk - nem klopfoljuk ki -, besózzuk, lágyan őrölt borssal beszórjuk, a tepsibe kevés olajat öntünk, s elhelyezzük benne a hússzeleteket. Mindegyikre 1-1 evőkanál tejfölt kanalazunk, elkenjük rajtuk úgy, hogy alájuk is kerüljön a tejfölből. Így pihennek, míg elkészítjük a gombát és a tölteléket.
- A gombákat jól megmossuk, megpucoljuk, a tönkjüket kivesszük, a gombafejek belsejét szintén besózzuk, picit őrölt borssal meghintjük, belehelyezzük a tepsibe, az üregükkel felfelé, s ők is pihennek, míg elkészül a töltelék.
- Kb. 25 dkg bacont csíkokra vágunk, egy serpenyőbe kevés olajat öntünk - mivel a szalonna, annak ellenére, hogy szép húsos volt, engedett egy kis zsírt -, nem túl forróra hevítjük, beledobjuk a szalonnát, lassan süldögél. Gyorsan megpucolunk két nagy fej lila hagymát, megmossuk, apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a szalonnához, jól összekeverjük őket. Egy csipet sót dobunk közben bele.
- Amíg ők együtt párolódnak, a gomba tönkjeit is gyorsan nagyon vékony csíkokra - hosszában - felvagdossuk, s a serpenyőbe sutty bele. Pároljuk tovább együtt őket, s még egy csipetnyi sót teszünk hozzájuk. A hagymát üvegesre kell, hogy pároljuk, ha az már könnyen szétnyomható, akkor jó. Levesszük a tűzről, picit várunk, hogy langyosodjon, s még melegen hozzáadunk kb. 25-30 dkg túrót, most is adunk hozzá kevés sót, s jól összekeverjük őket, egy finom masszát kapunk.
- Kanállal púposan megtöltjük a gombafejeket, egyenletesen elosztva ráhalmozzuk a karajszeletekre, lefóliázzuk a tepsit, s lassan, 150 fokon, alsó-felső sütéssel, vajpuhára pároljuk, sütjük őket, kb. másfél óra alatt.
- Ezután levesszük a fóliát, a gombákra is, a karajszeletekre is reszelt sajtot teszünk, hogy befedje őket, vissza a sütőbe, s légkeveréssel sütjük rájuk a sajtot, míg szép színt kapnak.
- Burgonyapürével lehet tálalni, hozzá káposztával töltött savanyú, csípős paprikát - de ez ízlés dolga, ki, milyen savanyúságot szeret.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 36x36x6
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 45 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2749
- Feltöltés dátuma: 2017. június 23.
Ajánló
Mivel aznap más ebéd volt, csupán a burgonyapüré egyezett meg, így csak a fotó kedvéért állítottam össze a tálalásra kész tányért! :) Aztán vissza a sültek a tepsibe, teljes kihűlés után, lefedve, be a hűtőbe. Akár két nap múlva is olyan volt, mintha frissen készítettem volna. Sőt, az ízek így jobban összeértek! Azért megkóstoltuk, csak kíváncsiságból :):), milyen lett a kreálmányom, s elégedetten konstatáltuk, hogy ezt majd hamarosan ismételni kell! :) Így is lett, azóta a kedvenceink egyike! :) Hát, ez lehet, bonyolultnak tűnik, de nem az, csak hosszadalmasabban írtam! :) Egyébkét egyszerű - ez kitűnik a receptből -, viszont fergeteges íze volt! ÖTLET: Ezzel a töltelékkel külön-külön is el lehet készíteni ebédre a karajt, esetleg, szeletelt csirkemellet, pulykamellet, s gombafejeket csak magában - ekkor azonban kifejezetten nagy fejeket vásároljunk! A töltelék alapanyagait természetesen növelni kell, a húsok, illetve gombafejek mennyiségével arányosan! Ajánlom kipróbálásra!!! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ez az étel kimaradt (nyers) hozzávalókból készült, s elővettem kreatív képességemet, mert ugye, az jó, ha van az ember lányának :)....s ez az istenien finom étek sült ki belőle! Nos, a következőképpen hoztam össze. Elkezdtem főzni - egy másik fincsiséget -, s kimaradt 8 szelet sertéskaraj, kb. 10-12 kisebb gomba. Gondolkoztam, most mi tévő legyek, mit csináljak velük, kárba nem veszhetnek. S kattogtak a fogaskerekek, mi van még itthon. Baconszalonna mindig van a hűtőben (előrecsomagolt, jó minőségű, ezt sosem hagyom kifogyni), túró is volt, mert délután palacsintát szándékoztam sütni, lila hagyma is akad itthon mindig, szeretjük, s tejföl is pihen mindig a hűtőben, sosem lehet tudni, legyen mihez nyúlnom. De nem húzom tovább, írom is, hogyan állítottam össze az isteni ízeket......mert nagyon-nagyon finom lett, egyszerű is, s más húsból is lehet készíteni, én is variáltam már......