r
Nosalty Logó

Rögtönzött-töltött gombafejek karajjal együtt sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Rögtönzött-töltött gombafejek karajjal együtt sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1024 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4096 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2783.6 g
  • Cink
    201 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    152 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    20 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    91 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1024 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    297.9 g

Zsír

  • Összesen
    293.1 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11134.5 g
  • Cink
    803 mg
  • Szelén
    307 mg
  • Kálcium
    1848 mg
  • Vas
    608 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    3755 mg
  • Nátrium
    3410 mg
  • Réz
    32 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1648.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    870 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    79 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    364 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    861 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 4096 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.6 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 8 szelet karajt megmossuk - nem klopfoljuk ki -, besózzuk, lágyan őrölt borssal beszórjuk, a tepsibe kevés olajat öntünk, s elhelyezzük benne a hússzeleteket. Mindegyikre 1-1 evőkanál tejfölt kanalazunk, elkenjük rajtuk úgy, hogy alájuk is kerüljön a tejfölből. Így pihennek, míg elkészítjük a gombát és a tölteléket.
  2. A gombákat jól megmossuk, megpucoljuk, a tönkjüket kivesszük, a gombafejek belsejét szintén besózzuk, picit őrölt borssal meghintjük, belehelyezzük a tepsibe, az üregükkel felfelé, s ők is pihennek, míg elkészül a töltelék.
  3. Kb. 25 dkg bacont csíkokra vágunk, egy serpenyőbe kevés olajat öntünk - mivel a szalonna, annak ellenére, hogy szép húsos volt, engedett egy kis zsírt -, nem túl forróra hevítjük, beledobjuk a szalonnát, lassan süldögél. Gyorsan megpucolunk két nagy fej lila hagymát, megmossuk, apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a szalonnához, jól összekeverjük őket. Egy csipet sót dobunk közben bele.
  4. Amíg ők együtt párolódnak, a gomba tönkjeit is gyorsan nagyon vékony csíkokra - hosszában - felvagdossuk, s a serpenyőbe sutty bele. Pároljuk tovább együtt őket, s még egy csipetnyi sót teszünk hozzájuk. A hagymát üvegesre kell, hogy pároljuk, ha az már könnyen szétnyomható, akkor jó. Levesszük a tűzről, picit várunk, hogy langyosodjon, s még melegen hozzáadunk kb. 25-30 dkg túrót, most is adunk hozzá kevés sót, s jól összekeverjük őket, egy finom masszát kapunk.
  5. Kanállal púposan megtöltjük a gombafejeket, egyenletesen elosztva ráhalmozzuk a karajszeletekre, lefóliázzuk a tepsit, s lassan, 150 fokon, alsó-felső sütéssel, vajpuhára pároljuk, sütjük őket, kb. másfél óra alatt.
  6. Ezután levesszük a fóliát, a gombákra is, a karajszeletekre is reszelt sajtot teszünk, hogy befedje őket, vissza a sütőbe, s légkeveréssel sütjük rájuk a sajtot, míg szép színt kapnak.
  7. Burgonyapürével lehet tálalni, hozzá káposztával töltött savanyú, csípős paprikát - de ez ízlés dolga, ki, milyen savanyúságot szeret.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x36x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2749
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 23.

Ajánló

Mivel aznap más ebéd volt, csupán a burgonyapüré egyezett meg, így csak a fotó kedvéért állítottam össze a tálalásra kész tányért! :) Aztán vissza a sültek a tepsibe, teljes kihűlés után, lefedve, be a hűtőbe. Akár két nap múlva is olyan volt, mintha frissen készítettem volna. Sőt, az ízek így jobban összeértek! Azért megkóstoltuk, csak kíváncsiságból :):), milyen lett a kreálmányom, s elégedetten konstatáltuk, hogy ezt majd hamarosan ismételni kell! :) Így is lett, azóta a kedvenceink egyike! :)  Hát, ez lehet, bonyolultnak tűnik, de nem az, csak hosszadalmasabban írtam! :) Egyébkét egyszerű - ez kitűnik a receptből -, viszont fergeteges íze volt! ÖTLET: Ezzel a töltelékkel külön-külön is el lehet készíteni ebédre a karajt, esetleg, szeletelt csirkemellet, pulykamellet, s gombafejeket csak magában - ekkor azonban kifejezetten nagy fejeket vásároljunk! A töltelék alapanyagait természetesen növelni kell, a húsok, illetve gombafejek mennyiségével arányosan! Ajánlom kipróbálásra!!! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel kimaradt (nyers) hozzávalókból készült, s elővettem kreatív képességemet, mert ugye, az jó, ha van az ember lányának :)....s ez az istenien finom étek sült ki belőle! Nos, a következőképpen hoztam össze. Elkezdtem főzni - egy másik fincsiséget -, s kimaradt 8 szelet sertéskaraj, kb. 10-12 kisebb gomba. Gondolkoztam, most mi tévő legyek, mit csináljak velük, kárba nem veszhetnek. S kattogtak a fogaskerekek, mi van még itthon. Baconszalonna mindig van a hűtőben (előrecsomagolt, jó minőségű, ezt sosem hagyom kifogyni), túró is volt, mert délután palacsintát szándékoztam sütni, lila hagyma is akad itthon mindig, szeretjük, s tejföl is pihen mindig a hűtőben, sosem lehet tudni, legyen mihez nyúlnom. De nem húzom tovább, írom is, hogyan állítottam össze az isteni ízeket......mert nagyon-nagyon finom lett, egyszerű is, s más húsból is lehet készíteni, én is variáltam már......

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...