r
Nosalty Logó

Rizzsel töltött paradicsom

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Rizzsel töltött paradicsom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a rizsfőzéshez

a paradicsomtöltéshez

Összesen 328 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a rizsfőzéshez

a paradicsomtöltéshez

Összesen 1639 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a rizsfőzéshez

a paradicsomtöltéshez

Összesen 68 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    311 micro
  • β-karotin
    1433 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 328 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5011.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    972 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    2426 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1993 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1192 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    337 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    624 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    1554 micro
  • β-karotin
    7164 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    38595 micro
  • Lut-zea
    2513 micro
Összesen 1639 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1624 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

a rizsfőzéshez

a paradicsomtöltéshez

Elkészítés

a rizsfőzéshez

  1. A rizst felöntjük a vízzel, ízesítjük sóval, babérlevéllel. Felforraljuk, majd takarék lángon, lefedve addig főzzük, amíg az összes vizet magába szívja.
  2. Öntsük egy tálba, pecázzuk ki a babérleveleket, hagyjuk hűlni.

a paradicsomtöltéshez

  1. A paradicsomok tetejéből vágjunk le egy fél ujjnyi szeletet. A belsejüket óvatosan kaparjuk ki egy kiskanállal egy szűrőbe, ami alá egy tálat raktunk.
  2. A paradicsom belsejének kb. a felét adjuk a rizshez a felkockázott kecskesajttal, feta sajttal. Fűszerezzük bazsalikommal. Az egyik paprika felét szinten vágjuk kockára, és a rizshez adva óvatosan, de alaposan keverjük össze a tölteléket.
  3. A paradicsomokat egy kiolajozott tepsibe állítgatjuk (ha el akarnak gurulni, akkor az aljukból vágjunk le egy vékony szeletet), a belsejüket sózzuk, borsozzuk. Lazán rakjuk tele az üregeket, lehet kicsit púposan. Nekem még annyi töltelék maradt, hogy egy zöldpaprikát félbevágva is sikerült jól telepakolni.
  4. A paradicsom levét, maradék belsejét meg a fél zöldpaprikát, rakjuk a töltött zöldségek koré. A töltelék tetejét szórjuk meg kukoricadarával.
  5. Forró sütőbe tolva 30 percig sütjük, vagy amíg a teteje picit megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 33x23x7
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3129
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 24.

Ajánló

Friss kenyérrel tunkoljuk ki a levét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lidia Bastianich receptje kicsit átalakítva, hogy a tehéntejre érzékeny családtagok is falatozhassanak ebből a finomságból. 

Hozzávalók

a rizsfőzéshez

a paradicsomtöltéshez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...