r
Nosalty Logó

Rizssaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lepényleső
Rizssaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1215 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    998 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 404 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1293.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    834.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    605 micro
  • β-karotin
    2995 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    1913 micro
Összesen 1215 kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1201 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat úgy, ahogy van megsütjük. (A cél az, hogy meg tudjuk hámozni, és kicsit édes is legyen az íze. Ezt elérhetjük úgy is, hogy a gázrózsa fölött addig sütögetjük, amíg fekete lesz a bőre. Ez elvileg a gyorsabb verzió, de nekem elég kényelmetlen, ezért előmelegített sütőben szoktam a legmagasabb fokozaton sütni, amikor úgy ítélem, eléggé megperzselődött a külső része, egy kis tálkába behajigálom és fóliával lefedem, és rá sem nézek 20 percig. Ez az idő elég arra, hogy a bőre könnyen lehámozható legyen.)
  2. Az előkészített paprikát kockára vágjuk, és ha már a kés a kezünkben van, a paradicsomokat is helyes kis darabokra aprítjuk.
  3. Közben megfőzzük a rizst.
  4. A paprikához, paradicsomhoz hozzákeverjük az ízesítőket: mustárt, szójaszószt, ecetet, valamint az olajat. Hozzákeverjük a közben langyosra hűlt rizst és a kukoricát, olivabogyót. Megszórjuk friss petrezselyemmel.
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 14764
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 14.

Receptkategóriák

Rizssaláta
Lepényleső 9 recept

Ezt a kis vacsorának valót részletekben is el lehet készíteni. Lerövidítheted az esti procedurát, ha a paprikát (ami különlegessé teszi az ízét, nehogy kihagyd!), már előző este elkészíted. Például amikor padlizsánkrémet csinálok, azt is mindig a sütőben készítem elő, mellette elfér egy kis paprika is. Ezt is szeretik a fiúk meglepő módon, pedig húsmentes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...