r
Nosalty Logó

Rizsleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Muci
Rizsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 314 kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 1251 kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 25 kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1047.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1123.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1240 micro
  • β-karotin
    3552 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 314 kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4191.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    3072 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    4494.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1634 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    780 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    4960 micro
  • β-karotin
    14208 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3021 micro
Összesen 1251 kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 25 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk.
  2. 1 fakanálnyi zsíron megdinszteljük.
  3. 2 liter vízzel felengedjük, beletesszük a sót, pirosaranyat, vegetát, valamint a hagymát egészben és a zöldpaprikát.
  4. Kb. 20 percig főzzük, majd beleszórjuk a rizst és tovább főzzük míg a rizs is megpuhul (ez további 20 perc).
  5. Elkészítkük a rántást:a lisztet a zsíron világosra pirítjuk, a tűzröl levéve beleszórjuk az őröltpaprikát és a felaprított zöldpetrezselymet.
  6. A hagymát kidobjuk és berántjuk a levest (azaz a rántást kb. 2 dl hideg vízzel felengedjük és hozzáadjuk a leveshez).
  7. Tejfölt keverünk bele és felforraljuk.
  • Elkészítettem: 94 alkalommal
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 68074
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A leves nálunk elengedhetetlen része a főétkezésnek. Mindennap kerül valamilyen változatban az asztalra. A rizsleves azon levesek közé tartozik, amit igen egyszerű elkészíteni és még ráadásul finom is. A hozzávalók is olyan alapélelmiszerek, amiből mindig van egy átlagos háztartásban.

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...