Rizskoch friss málnával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Simon Gábor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
Rizskoch friss málnával
Összesen
687
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
Rizskoch friss málnával
Összesen
2741
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 571.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.9 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 251.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 269 micro
Összesen
687
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.1 g
Zsír
-
Összesen 69.4 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2285.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 878 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 613 mg
-
Nátrium 544 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 463.5 g
-
Cukor 243 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1007.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 580 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 709 micro
-
Kolin: 469 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1077 micro
Összesen
2741
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 105.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
126
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
Rizskoch friss málnával
- A kerekszemű rizst öntsük fel a tejjel és a vízzel, adjunk hozzá egy csipet sót és a vaníliás cukrot. Kezdjük el lassú tűzön főzni, s közben időnként kavargassuk meg.
- Amikor besűrűsödött, és megfőtt a rizs, akkor hozzáadhatjuk a cukrot, a vajat, a citrom lereszelt héját és levét. Kavarjuk el alaposan, ezután hagyjuk szépen kihűlni.
- Amikor kellően kihűlt a tejberizs adjuk hozzá a tojások sárgáját, kavarjuk el, majd forgassuk bele gyöngéden a felvert tojáshabot is.
- A tepsit vajazzuk ki, és öntsük bele a masszát. Végül tegyük bele a friss málnát is, és kissé nyomkodjuk a rizskochba.
- 180°C-os sütőben kb. 40-45 perc alatt süssük szép pirosra.
- Ha szép kockákat szeretnénk tálalni, akkor mindenképp hűtsük le szeletelés előtt.
- Szórjuk meg porcukorral, és pár szem málnával dekoráljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 1666
- Feltöltés dátuma: 2023. július 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Simon Gábor
62 recept
A tejberizsnél már csak egy dolog jobb, mégpedig a sült tejberizs, becses nevén hívva a rizskoch. Ez az a desszert, ami hidegen és melegen is egyaránt mennyei, egyszerűen nem lehet betelni vele. Általában friss lekvárral szokás tálalni, azonban a savanykás, friss málna hozzáadásával egy igazán üdítő, nyárias desszertet kapunk eredményül. A rizskoch lényege, hogy jó szaftos legyen az alapja, ezáltal biztosan nem fog kiszáradni a sütőben.