r
Nosalty Logó

Rizskoch friss málnával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Simon Gábor
Rizskoch friss málnával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Rizskoch friss málnával

Összesen 687 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Rizskoch friss málnával

Összesen 2741 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Rizskoch friss málnával

Összesen 126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 687 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    69.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2285.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.5 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1007.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    709 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1077 micro
Összesen 2741 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 126 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Rizskoch friss málnával

Elkészítés

Rizskoch friss málnával

  1. A kerekszemű rizst öntsük fel a tejjel és a vízzel, adjunk hozzá egy csipet sót és a vaníliás cukrot. Kezdjük el lassú tűzön főzni, s közben időnként kavargassuk meg.
  2. Amikor besűrűsödött, és megfőtt a rizs, akkor hozzáadhatjuk a cukrot, a vajat, a citrom lereszelt héját és levét. Kavarjuk el alaposan, ezután hagyjuk szépen kihűlni.
  3. Amikor kellően kihűlt a tejberizs adjuk hozzá a tojások sárgáját, kavarjuk el, majd forgassuk bele gyöngéden a felvert tojáshabot is.
  4. A tepsit vajazzuk ki, és öntsük bele a masszát. Végül tegyük bele a friss málnát is, és kissé nyomkodjuk a rizskochba.
  5. 180°C-os sütőben kb. 40-45 perc alatt süssük szép pirosra.
  6. Ha szép kockákat szeretnénk tálalni, akkor mindenképp hűtsük le szeletelés előtt.
  7. Szórjuk meg porcukorral, és pár szem málnával dekoráljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 1666
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 10.

Receptkategóriák

Rizskoch friss málnával
Simon Gábor 62 recept

A tejberizsnél már csak egy dolog jobb, mégpedig a sült tejberizs, becses nevén hívva a rizskoch. Ez az a desszert, ami hidegen és melegen is egyaránt mennyei, egyszerűen nem lehet betelni vele. Általában friss lekvárral szokás tálalni, azonban a savanykás, friss málna hozzáadásával egy igazán üdítő, nyárias desszertet kapunk eredményül. A rizskoch lényege, hogy jó szaftos legyen az alapja, ezáltal biztosan nem fog kiszáradni a sütőben.

Hozzávalók

Rizskoch friss málnával

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...