r
Nosalty Logó

Rizskoch

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anji
Rizskoch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1933 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 483 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2451 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.1 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 1933 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kis fazékba beleöntjük az 1 dl vizet és a 0,5 l tejet, majd hozzáöntjük a bögre rizst. Közepes fokozaton /villanytűzhelyen/ elkezdjük főzni, időnként megkeverjük, le ne égjen. Majd amikor már a tejet jól beszívta a rizs, elzárjuk, és fedő alatt még kb. 5 percig pároljuk.
  2. A mazsolát forró vízbe áztatjuk, leöntjük róla a vizet, és hozzákeverjük a rizshez, és hozzáadjuk a vaníliás cukrokat. Lereszeljük a citrom héját, azt is hozzákeverjük. Majd végül a vajat is jól elkeverjük benne.
  3. A tojásokat kétfelé választjuk. A fehérjét egy késhegynyi sóval kemény habbá verjük. A sárgáját 3 evőkanál cukorral habosra keverjük. Végül a rizshez keverjük először a kikevert tojássárgáját, majd végül óvatosan a fehérjét.
  4. Tortaformát kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. Beleöntjük a kikevert masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 40 percig sütjük. Gyorsan elkészíthető, könnyű desszert. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9105
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizskoch nálam bakancslistás volt, mert a férjem nem igazán szereti a rizses desszerteket, legyen az gyümölcsrizs, tejberizs vagy bármi, ami édes rizs. Csakis köretként hajlandó megenni. Viszont ennek nagy sikere volt. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...