r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt tejkaramellás pudinggal

Iluska
Rizsfelfújt tejkaramellás pudinggal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rizsfelfújthoz

Az öntethez

546
Kalória
13g
Fehérje
78.1g
Szénhidrát
17.7g
Zsír
31.4g
Víz
135.5g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
36.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rizsfelfújthoz

Az öntethez

Összesen 546 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rizsfelfújthoz

Az öntethez

Összesen 2727 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rizsfelfújthoz

Az öntethez

Összesen 161 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 546 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2833.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1328 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    390.6 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    156.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    670 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    662 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 2727 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

A rizsfelfújthoz

  1. A mosott, tisztára válogatott rizst odatesszük főlni annyi sós vízben, amennyi ellepi.
  2. Mikor beszívta, hozzáöntjük a tejet, félre téve belőle pár kanállal. Fedő alatt, kis lángon puhára főzzük.
  3. Közben a tojások sárgáját, a vajjal, cukrokkal, citromhéjjal, pár kanál tejjel elkeverjük.
  4. A kihűlt rizshez öntjük, majd a tojásfehérje keményre felvert habját is óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk.
  5. Zsírozott, zsemlemorzsával hintett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben halványbarna színűre sütjük.
  6. Elkészítjük hozzá az öntetet a szokásos módon. Végül a megsült, kockára vágott rizsfelfújttal, esetleg tejszínhabbal tálaljuk. Jó étvágyat!

Az öntethez

  1. Megfőzzük a pudingot, a zacskóra írtak szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Lányom mindig szereti, ha rizsfelfújtat készítek.... Bár nem csak ő, mert mindenki szívesen fogyasztja. A tejből azért ennyi szükséges hozzá, mert így nem lesz a felfújtunk száraz, és mindet befogja szívni.

További receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...