r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt tejkaramellás pudinggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Rizsfelfújt tejkaramellás pudinggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rizsfelfújthoz

Az öntethez

Összesen 546 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rizsfelfújthoz

Az öntethez

Összesen 2727 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rizsfelfújthoz

Az öntethez

Összesen 161 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 546 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2833.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1328 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.6 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    670 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    662 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 2727 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A rizsfelfújthoz

Az öntethez

Elkészítés

A rizsfelfújthoz

  1. A mosott, tisztára válogatott rizst odatesszük főlni annyi sós vízben, amennyi ellepi.
  2. Mikor beszívta, hozzáöntjük a tejet, félre téve belőle pár kanállal. Fedő alatt, kis lángon puhára főzzük.
  3. Közben a tojások sárgáját, a vajjal, cukrokkal, citromhéjjal, pár kanál tejjel elkeverjük.
  4. A kihűlt rizshez öntjük, majd a tojásfehérje keményre felvert habját is óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk.
  5. Zsírozott, zsemlemorzsával hintett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben halványbarna színűre sütjük.
  6. Elkészítjük hozzá az öntetet a szokásos módon. Végül a megsült, kockára vágott rizsfelfújttal, esetleg tejszínhabbal tálaljuk. Jó étvágyat!

Az öntethez

  1. Megfőzzük a pudingot, a zacskóra írtak szerint.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5899
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 06.

Ajánló

A nálam található levesek és főzelékek közül szerintem bámelyik után klassz választás lehet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom mindig szereti, ha rizsfelfújtat készítek.... Bár nem csak ő, mert mindenki szívesen fogyasztja. A tejből azért ennyi szükséges hozzá, mert így nem lesz a felfújtunk száraz, és mindet befogja szívni.

Hozzávalók

A rizsfelfújthoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...