r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt Narancshéjtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KösziAnyu
Rizsfelfújt Narancshéjtól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 602 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3609 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 602 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2881 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1038 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.2 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1090 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1030 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 3609 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a vízzel, a kétféle cukorral és a vajjal/margarinnal feltesszük forrni. Mikor felforrt, beletesszük az előzőleg megtisztított rizst, és kis lángon, állandó kevergetés mellett teljesen puhára főzzük. Mikor kész, félretesszük hűlni (én hideg vízbe raktam az edényt, így 10 perc alatt kihűl).
  2. Ha már langyos, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a fehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a rizsbe.
  3. Tetszőleges (pl. őzgerinc) formát/formákat (nekem kettőbe fért bele) kikenünk vajjal/margarinnal, és meghintjük zsemlemorzsával. A tojásos rizst az edény háromnegyedéig töltjük, mert sütés közben kissé megemelkedik.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Mikor kész, félretesszük pár percre, majd óvatosan tálra borítjuk. Lekvárral, esetleg porcukorral meghintve, langyosan vagy hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4955
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 07.

Ajánló

A házi baracklekvár nagyon illik hozzá, de kínálhatjuk esetleg vaníliásodóval is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizsfelfújt Narancshéjtól
KösziAnyu 23 recept

Ez egy rég bevált rizsfelfújt recept, a családomban mi mindig ez alapján készítjük. Nem a leggyorsabban elkészíthető süti, de a végeredmény minden fáradozásért kárpótol!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...