r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt majdnem nagyi módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Brizsó
Rizsfelfújt majdnem nagyi módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rizsfelfújthoz

A habhoz

Összesen 676 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rizsfelfújthoz

A habhoz

Összesen 2706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rizsfelfújthoz

A habhoz

Összesen 182 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 676 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1875.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    687 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.1 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    421 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    681 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    665 micro
Összesen 2706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A rizsfelfújthoz

A habhoz

Elkészítés

A rizsfelfújthoz

  1. A rizst először feltesszük főni a vízzel és egy csipet sóval. Ha teljesen elfőtte, felöntjük a tejjel, és alacsony hőfokon főzzük, amíg a tejet teljesen fel nem szívja, és jól meg nem puhul.
  2. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, vajjal, és hozzáadjuk a vanília aromát is. Ezután hozzáöntjük a megfőtt rizshez, beletesszük a citrom levét és héját, és alaposan összekeverjük.
  3. Kivajazzuk a formát, amiben sütni szeretnénk (én 26 cm-es, kapcsos tortaformát használtam), és a rizst beleöntjük. 190 fokon, 35 percig sütjük.

A habhoz

  1. A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük robotgéppel felverni úgy, hogy a kimért cukrot folyamatosan adagoljuk hozzá. Akkor jó, ha már nem érezzük a cukordarabkákat!
  2. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a citromlét, és az egészet kemény, fényes habbá verjük.
  3. Rákanalazzuk a megsült rizsfelfújtra, és a sütőben kiszárítjuk a habot 150 fokon.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11977
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 24.

Ajánló

Nagymamám a megsült felfújt tetejét jól megszokta kenni baracklekvárral, igazán édesszájúaknak ez kötelező lépés. A receptben én nem használtam, anélkül is elég édes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Brizsó 14 recept

A recept rövid története nagymamám tejberizsének (annak is a habjának) gyermekkorból eredő imádata, és a saját ízlésvilágom találkozása, ahogy a recept neve is tükrözi.

Hozzávalók

A rizsfelfújthoz

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...