r
Nosalty Logó

Rizses lecsó szalonnával, kolbásszal, virslivel és sok chilivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Rizses lecsó szalonnával, kolbásszal, virslivel és sok chilivel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

544
Kalória
18.1g
Fehérje
47.9g
Szénhidrátok
31.7g
Zsír
353.7g
Víz
31g
Koleszterin
7.1g
Rost
10.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1630 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    353.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    714 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 544 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    95 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3785.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    2574 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1061.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    464 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    373 micro
  • β-karotin
    2142 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1719 micro
Összesen 1630 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    417 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát csíkokra, a paprikákat karikára vágjuk, a hagymákat daraboljuk, a paradicsomot nyolcadoljuk.
  2. Egy serpenyőbe öntünk kevés olajat, beletesszük a szalonnát, amikor megsült, hozzáadjuk a hagymákat, a chilit és a rizst, s megpirítjuk, majd beletesszük a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezzük.
  3. Felszeleteljük a kolbászt és a virslit, amikor már majdnem kész a lecsó, beletesszük. Néhány perc után kikapcsoljuk a tűzhelyt, s lefedve hagyjuk, hogy hőntartáson párolódjon tovább a rizs.
  4. Tálalunk. Rozskenyérrel és vörösborral fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Egyik kedvenc lecsóm. Csak azok olvassák, akik szeretik és bírják a csípőset.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!