r
Nosalty Logó

Rizses fodros kel-egytál

ze(n)derta
Rizses fodros kel-egytál
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

456
Kalória
12.6g
Fehérje
43.1g
Szénhidrát
25.9g
Zsír
234.9g
Víz
245.9g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
3.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1824 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1260.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    234.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 456 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    103.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5043.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    3095 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    172.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    939.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    858 micro
Összesen 1824 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. A fodros kel leveleket jól megmossuk és zöldségcentrifugával alaposan megszárítjuk, majd 1,5 cm-es laskákra vágjuk. A levelek szárait is felvagdossuk kb. 0,5 cm-es darabokra.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
  3. Egy fazék aljára tesszük a kel harmadát, majd rászórjuk a rizs felét, köménymaggal és sóval megszórjuk. Rászórjuk a vöröshagyma és a fokhagyma felét.
  4. Ezt követően rátesszük a kel levél harmadát, majd a rizst és az ízesítőket. Végül kel levéllel takarjuk be az egészet.
  5. Ráöntünk 2 bögre vizet, és a lehető legkisebb lángon, lassan puhárapároljuk. (Én nem is takarékra veszem a lángot, hanem ellenkező irányba addig tekerem, míg szinte már csak pislákol.)
  6. A tejfölt összekeverjük az olajjal, a pirospaprikával és kevés (0,5 dl) vízzel, majd ezzel habarjuk be az ételt.
  7. Karikára szeletelt keményre főzött tojással tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Olyan, mint a rakott kel, de nem kell külön főzőcskézni a hozzávalókat...

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...