r
Nosalty Logó

Rizses fészek

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Iluska
Rizses fészek
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 632 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3158 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 632 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3721 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1936 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    703.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1319 micro
  • Kolin:
    1041 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1221 micro
Összesen 3158 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsíron az apró kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk, pirospaprikával meghintjük. A darált húst rátesszük, a tört fokhagymával együtt. Pörköljük, néha kevergetve. A vége felé borssal, oreganóval, kakukkfűvel, sóval ízesítjük.
  2. A mosott rizst bő, sós vízben fedő alatt, lassú tűzön megfőzzük. Majd szűrőkanálban csap alá tartva lemossuk az esetleges 'lisztes' bevonatot. A kész darált hússal összeforgatjuk.
  3. Zsírozott tepsibe simítjuk a rizses húst. Kanál segítségével, mélyedéseket készítünk, annyit, amennyi adagot szeretnénk. Mindegyikbe egy-egy egész tojást ütünk. Kevés borssal, pirospaprikával meghintjük. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb 30 percig sütjük.
  4. Nagy lapát kanállal adagokra osztjuk, és úgy tálaljuk, hogy mindenkinek jusson egy tojás. Mellé savanyúságot kínálunk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5767
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 23.

Ajánló

Olyan laktató ez az étel, hogy emellé esetleg egy könnyű desszertet, ha bírunk enni!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvencünk ez az egytálétel, méghozzá laktató is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...