r
Nosalty Logó

Rigó Jancsi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Rigó Jancsi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tészta

A krém

A máz

Összesen 527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tészta

A krém

A máz

Összesen 5256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tészta

A krém

A máz

Összesen 279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    398.9 g
  • Telített zsírsav
    231 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5096.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    776 mg
  • Foszfor
    2255 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.1 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    874.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    468 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    1046 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3205 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 5256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tészta

A krém

A máz

Elkészítés

A tészta

  1. A megadott mennyiségekből 2 lapot sütünk külön-külön. Tehát 3 tojást szétválasztunk. A fehérjét és 3 kanál cukrot robotgéppel keményedésig felverjük pici sóval, majd egyenként hozzáadagoljuk a sárgáját.
  2. Ezután hozzáadagoljuk apránként a sütőporos-kakaós lisztet, és óvatosan összeforgatjuk.
  3. Sütőpapíros tortaformában sütjük tűpróbáig (kb. 8 perc), majd megismételjük.

A krém

  1. Mialatt hűlnek a kakaós piskótáink, a tejszínhabot félig felverjük, majd hozzáadagoljuk a porcukrot és a habfixálót.
  2. Ha kész, hozzáadagoljuk a kakaóport is. Majd a rumaromát.
  3. Ezzel a krémmel töltjük be a tortát, majd a torta oldalát is. Hagyunk egy keveset a tetején díszítésnek.

A máz

  1. A csokoládét mikróban felolvasztjuk, és kikeverjük az olajjal. Egy kenőecset segítségével rákenjük közvetlenül a tésztára.
  2. Ha megszilárdult tetszőlegesen díszíthetjük. Én még raktam rá arany cukorgyöngyöket és ehető aranyporral tettem még különlegesebbé.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 10215
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rigó Jancsi torta
SweetSzenilla 57 recept

Drága barátnőm imádott süteménye. Amikor külföldről hazalátogat, mindig ezt kéri, hogy hadd egyen az én "rigójancsimból".  Mivel a születésnapja egybeesett a viszontlátással, így tortában kapta. Nagyon hamar megvan, könnyű elkészíteni, és isteni finom, főleg a csokoládé szerelmeseinek!

Hozzávalók

A tészta

A krém

A máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...