r
Nosalty Logó

Rigó Jancsi Ilus néni módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyinyinagyi
Rigó Jancsi Ilus néni módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 1300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 7800 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 281 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.6 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 1300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135 g

Zsír

  • Összesen
    326.6 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5612.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    1472 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    2104 mg
  • Nátrium
    1152 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1125.4 g
  • Cukor
    743 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2808 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    1253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2767 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2057 micro
Összesen 7800 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  2. A sütőporos lisztet és a kakaóport apránként belekeverjük. Gáztepsiben sütjük.
  3. A kész piskótát kettévágjuk, a tetejét különtesszük, csokimázzal bekenjük, és felkockázzuk.
  4. A csokimázhoz a porcukrot, a kakaót és a vajat összekeverjük, a forró vizet is belekeverjük, és a felső lapot gyorsan bekenjük vele.
  5. Maradék csokiból is készíthetjük a mázat, vízfürdőben felolvasztjuk annyi napraforgó olajjal, hogy jól kenhető legyen.
  6. A krémhez a cukrot, a lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaóport összekeverjük kevés tejjel, hogy ne legyen csomós, majd hozzáöntjük a többi tejet, és sűrűre főzzük.
  7. Ha langyos, belekeverjük a 30 dkg vajat vagy margarint, és jól kikeverjük.
  8. Megkenjük vele az alsó lapot, és a tetejére visszarakjuk a csokival bevont kockákat.
  9. Hűtőben jól lehűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 266
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 38223
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rigó Jancsi Ilus néni módra
Nyinyinagyi 30 recept

Ilus néni anyósom testvére és a sütemények nagy mestere. A receptből is látszik nem dekázott, méricskélt, csak úgy "gondolom formán" adagolta a hozzávalókat, mégis tökéletes a végeredmény. Én is mindig sikert aratok vele, nálunk ez a "kötelező" ünnepi sütemény. Amíg dolgoztam, a kolléganőim is mindig annak örültek a legjobban, amikor ezt sütöttem nekik valamilyen alkalomra. Amióta tejérzékeny vagyok, önző módon szója- vagy rizstejjel készítem, és tejmentes margarinnal. Így is ugyanolyan finom, még senki nem reklamált, mindig pillanatok alatt elfogy.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...