Rigó Jancsi charlotte
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
23g tojás29 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
4 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12 kcal
A krémhez
-
42g növényi tejszín105 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
274
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
46 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g lekvár/ dzsem139 kcal
A krémhez
-
500g növényi tejszín1255 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
3273
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
21.9g tojás28 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11 kcal
A krémhez
-
39.8g növényi tejszín100 kcal
-
15.9g étcsokoládé87 kcal
-
0.8g zselatin3 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
261
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
274
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.2 g
Zsír
-
Összesen 203.8 g
-
Telített zsírsav 156 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 926 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4193.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 735 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 436 mg
-
Foszfor 1691 mg
-
Nátrium 1191 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 295.9 g
-
Cukor 191 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 307.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 391 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 723 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1295 micro
Összesen
3273
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojás
-
5 ek cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
5 dkg lekvár/ dzsem
A krémhez
-
0.5 l növényi tejszín
-
20 dkg étcsokoládé
-
10 g zselatin
-
1 dl víz
Elkészítés
A piskótához
- Az 5 tojássárgáját kikeverjük a cukorral.
- A lisztet a kakaóporral és sütőporral átszitáljuk, elkeverjük.
- A tojásfehérjéket csipet sóval felverjük.
- A tojássárgájás masszába felváltva belekeverjük a lisztes keveréket és a fehérjét, majd sütőpapírral bélelt 40*40-es tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig sütjük, 5 percig még a sütőben hagyjuk.
- Egy konyharuhára sütőpapírt terítünk, amit meghintünk porcukorral. Erre borítjuk a megsült tésztát, lehúzzuk róla azt a sütőpapírt, amin sült, majd még melegen feltekerjük, hagyjuka konyharuhában kihűlni.
- Miután kihűlt, kitekerjük és megkenjük lekvárral. Hűtőbe tesszük egy órára.
- Amikor letelt az egy óra, vékonyan felkarikázzuk, nekem 24 db piskótatekercsem lett.
- Egy 24 cm-es kapcsos tortaformába sütőpapírt teszünk, vagy már a tortapapírt, és így zárjuk össze a formát. A papír így ki fog lógni, illetve könnyebb lesz a tortát levenni a forma aljáról, mert csak át kell csúsztatni a tálcára.
- A forma oldalát kirakjuk 10 db piskótatekerccsel, az alján szépen elrendezünk 7 db-ot. Így 7 db marad a tetejére is.
- A zselatint kevés vízben felmelegítjük, hagyjuk hűlni, eközben gőz fölött megolvasztjuk a csokit és a még meleg zselatinnal összekeverjük.
- A tejszínt pár perc alatt kemény habbá verjük, majd a langyosra hűlt csokis-zselatinos egyveleget alacsony fordulattal robotgéppel beleforgatjuk. Cukor nem szükséges bele, mert a Habmester cukrozott.
- A krémmel kitöltjük a piskótákkal kirakott tortaformát, kissé megütögetjük, hogy minden résbe bekerüljön a krém. Elsimítjuk a tetejét, egy kevés krémet félreteszünk a díszítéshez.
- A torta tetejére tesszük a megmaradt piskótákat és hűtőbe tesszük megdermedni.
- A maradék krémet én ilyenkor mindig nyomózsákba töltöm, és beteszem a hűtőbe a díszítésig.
- Amikor megdermedt (jó, ha egy éjszakát hagyjuk a hűtőben pihenni), feldíszítjük. Lehet csokival, mogyoróval, naranccsal stb.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40*40
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 25041
- Feltöltés dátuma: 2011. január 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A Rigó Jancsi az egyik kedvencünk, mert olyan igazán csokis finomság. Hogy ne legyen annyira megszokott, elkészítettem charlotte-változatát.