r
Nosalty Logó

Rigó Jancsi charlotte

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Rigó Jancsi charlotte
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

274
Kalória
6g
Fehérje
24.7g
Szénhidrátok
17g
Zsír
25.6g
Víz
77.2g
Koleszterin
1.9g
Rost
15.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3273 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    203.8 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4193.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    1691 mg
  • Nátrium
    1191 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.9 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    307.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    723 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1295 micro
Összesen 3273 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Az 5 tojássárgáját kikeverjük a cukorral.
  2. A lisztet a kakaóporral és sütőporral átszitáljuk, elkeverjük.
  3. A tojásfehérjéket csipet sóval felverjük.
  4. A tojássárgájás masszába felváltva belekeverjük a lisztes keveréket és a fehérjét, majd sütőpapírral bélelt 40*40-es tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig sütjük, 5 percig még a sütőben hagyjuk.
  5. Egy konyharuhára sütőpapírt terítünk, amit meghintünk porcukorral. Erre borítjuk a megsült tésztát, lehúzzuk róla azt a sütőpapírt, amin sült, majd még melegen feltekerjük, hagyjuka konyharuhában kihűlni.
  6. Miután kihűlt, kitekerjük és megkenjük lekvárral. Hűtőbe tesszük egy órára.
  7. Amikor letelt az egy óra, vékonyan felkarikázzuk, nekem 24 db piskótatekercsem lett.
  8. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformába sütőpapírt teszünk, vagy már a tortapapírt, és így zárjuk össze a formát. A papír így ki fog lógni, illetve könnyebb lesz a tortát levenni a forma aljáról, mert csak át kell csúsztatni a tálcára.
  9. A forma oldalát kirakjuk 10 db piskótatekerccsel, az alján szépen elrendezünk 7 db-ot. Így 7 db marad a tetejére is.
  10. A zselatint kevés vízben felmelegítjük, hagyjuk hűlni, eközben gőz fölött megolvasztjuk a csokit és a még meleg zselatinnal összekeverjük.
  11. A tejszínt pár perc alatt kemény habbá verjük, majd a langyosra hűlt csokis-zselatinos egyveleget alacsony fordulattal robotgéppel beleforgatjuk. Cukor nem szükséges bele, mert a Habmester cukrozott.
  12. A krémmel kitöltjük a piskótákkal kirakott tortaformát, kissé megütögetjük, hogy minden résbe bekerüljön a krém. Elsimítjuk a tetejét, egy kevés krémet félreteszünk a díszítéshez.
  13. A torta tetejére tesszük a megmaradt piskótákat és hűtőbe tesszük megdermedni.
  14. A maradék krémet én ilyenkor mindig nyomózsákba töltöm, és beteszem a hűtőbe a díszítésig.
  15. Amikor megdermedt (jó, ha egy éjszakát hagyjuk a hűtőben pihenni), feldíszítjük. Lehet csokival, mogyoróval, naranccsal stb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40*40

A Rigó Jancsi az egyik kedvencünk, mert olyan igazán csokis finomság. Hogy ne legyen annyira megszokott, elkészítettem charlotte-változatát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!