r
Nosalty Logó

Ricottás-spenótos tortellini házilag

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panno
Ricottás-spenótos tortellini házilag
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Nyújtás

Formázás, főzés

Összesen 800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Nyújtás

Formázás, főzés

Összesen 1599 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Nyújtás

Formázás, főzés

Összesen 208 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1436.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    360 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4090 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9044 micro
Összesen 800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2872.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    721 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8181 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18088 micro
Összesen 1599 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1064 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2352 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Nyújtás

Formázás, főzés

Elkészítés

Tészta

  1. Fontos, hogy az összes hozzávaló azonos hőmérsékletű legyen, tehát ha ebédre készítjük a tésztát, reggel vegyük ki a tojást a hűtőből.
  2. A lisztet kiszórjuk a munkafelületre (vagy egy kerámiatálba), közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, beleöntjük az olívaolajat, és csipet sót szórunk bele.
  3. A liszt közepébe öntött folyékony dolgokat összekeverjük egy villával, majd fokozatosan tágítjuk a kör sugarát, és keverjük bele a lisztet. Ha már morzsásra kavartuk, elkezdjük gyúrni. Alaposan összegyúrjuk (legalább 5, de inkább 10 perc). A lényeg, hogy sima felületű tésztabucit kapjunk. Konyharuhával letakarva 20-30 percet pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.

Töltelék

  1. A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük.
  2. Egy serpenyőben az olívaolajon éppen csak megpároljuk a zúzott fokhagymát, és már jöhet is a spenót. Alaposan összefonnyasztjuk, fontos, hogy az összes nedvesség elpárologjon, így lesz jó a töltelékünk.
  3. Míg párolódik a spenót, a ricottát kikeverjük a fűszerekkel, ha kicsit hűlt a spenót, hozzátesszük ezt is, végül belereszeljük a parmezánt.

Nyújtás

  1. A tésztát négy részre osztjuk, 2-2,5 mm vastagságúra kinyújtjuk. Ahhoz hogy fényes és sima tésztát kapjunk, elengedhetetlen a hajtogatás. A tésztanyújtó gép ilyenkor jó barátunk lehet, a kézi nyújtás kissé macerásabb.
  2. Ha kézzel nyújtjuk, akkor lisztezett munkafelületen kezdjük nyújtani a tésztát, mindig magunk felé, közben többször forgatjuk (ha ragadna a tészta, lisztezzük). Addig folytatjuk a nyújtást, míg kör alakot nem kapunk. Ekkor összehatjuk, és kezdjük elölről. Ezt hétszer, nyolcszor megismételjük, míg egy 5 mm vastag tésztakorongot nem kapunk. Ha ezzel megvagyunk, kezdődhet a tészta vékonyítása. Addig nyújtjuk, míg elérjük a kívánt 2-2,5 mm vastagságot. Ha elszakadna a tészta, széléről lecsippentünk egy darabot, és befoltozzuk a kívánt részt.
  3. Tésztanyújtógéppel jóval egyszerűbb dolgunk van. Kilapogatjuk kb. 2 centi vastagra a tésztát, és már tehetjük is a nyújtógépbe. Hétszer-nyolcszor áthajtjuk a legnagyobb vastagságon (közben néhányszor hajtogassuk), egészen addig, míg sima, fényes tésztafelületet kapunk. Ekkor kezdődhet a vékonyítás, fokozatosan, mindig eggyel kisebb vastagságra állítva a gépet vékonyra nyújtjuk a tésztát. (Ha ragadna a tészta, természetesen lehet lisztezni közben.)
  4. Ugyanígy járunk el a maradék három tészta csomaggal.
  5. Ha készen vagyunk a nyújtással, jöhet a formázás.

Formázás, főzés

  1. Felteszünk egy jó nagy adag vizet forrni.
  2. A kinyújtott tésztákat 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, mindegyik közepébe teszünk fél tk tölteléket. (Ha biztosra akarunk menni, kenjünk meg vízzel vagy felvert tojással a kör szélét.)
  3. Félbehajtjuk a korongokat úgy, hogy a felső kissé túllógjon az alsón. Félhold alakot formázunk, közben a széleket erősen összenyomjuk, a tölteléket pedig egyenletesen eloszlatjuk. A vágott szélét picit felhajtjuk, majd az ujjunk köré csavarva a két végét összenyomjuk úgy, hogy a visszahajtott, vágott széle legyen kívül. (A kenés itt is segíthet.)
  4. Így járunk el az összes tésztakoronggal. A kész tortelliniket lisztezett tányérra tesszük. Ha végeztünk a formázással, a már forró, zubogó vízbe dobjuk őket. Amint feljönnek a víz tetejére, már szűrhetjük is le őket.
  5. Reszelt parmezánnal tálaljuk, jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 59174
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 12.

Ajánló

A tészta receptjét bármilyen tészta készítéséhez felhasználhatjuk, nyújtás után csak felvágjuk a kívánt formára, és mehet is a lobogó vízbe 1-2 percre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Türelemjáték, de megéri!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Nyújtás

Formázás, főzés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...