r
Nosalty Logó

Ricottás rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
LilySun
Ricottás rakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2225.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    329 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1931 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    3154 micro
Összesen 859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    199 g

Zsír

  • Összesen
    247.2 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13351.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    3615 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    3362 mg
  • Nátrium
    5505 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    548.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1974.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2335 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    757 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1184 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1368 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11584 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    32940 micro
  • Lut-zea
    18923 micro
Összesen 5141 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1070 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt bekapcsoljuk 180-200 fokra, egy magas falú, nagy tepsit kivajazunk.
  2. A hagymát felaprózzuk, az olajon fedő alatt megdinszteljük, hozzáadjuk a vége felé az összepréselt fokhagymagerezdeket.
  3. Ha eddig nem egy amolyan fekete edényben volt, most lapátoljuk át egy olyanba, adjuk hozzá a paradicsomkonzerveket, sózzuk, borsozzuk, adhatunk hozzá provence-i fűszereket és friss bazsalikomot. Forraljuk fel.
  4. A felforralt szószhoz adjuk hozzá a megmosott spenótot (ettől össze fog esni hamar).
  5. A tortellinit főzzük FÉLkészre - a többit a sütőben megoldja a szósz -, szűrjük le, borítsuk bele a tepsibe egyenletesen.
  6. Rétegezés: tortellini - paradicsomszósz - extra só+bors - tejföl - gouda és parmezán (ez a kombináció egy karakteres, szinte ropogós réteget fog adni).
  7. Süssük 20 percig, vagy amíg a sajt szépen el nem olvad, meg nem pirul, ne takarjuk le.
  8. Tálaljunk mellé egy vagon reszelt parmezánt, és kínáljunk hozzá valami szép magyar száraz fehérbort! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*20*8
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 822
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ricottás rakottas
LilySun 4 recept

Egészségtudatos német barátnőm készítette ezt az egyszerű, de isteni ételt valamelyik hétköznap este, neki ilyenek csak úgy kipattannak a fejéből... Legyen elég annyi, hogy mindenki repetázott, egyszerűen nem bírtunk betelni vele! :) Másnap lejegyeztem a receptet, és tegnap el is készítettem vegetáriánus vacsoravendégeinknek. Ők is kétszer szedtek...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...