r
Nosalty Logó

Ricottás pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Ricottás pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 842 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 2526 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1878.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    984 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 842 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    109.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5636.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1334 mg
  • Nátrium
    2951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    868 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    642 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 2526 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk belőle.
  2. Letakarva a duplájára kelesztjük.
  3. Közben a félkarikára vágott hagymákat 2 3 ek olajon kevés sóval megdinszteljük, majd hűlni hagyjuk.
  4. A ricottát elkeverjük a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, és beleforgatjuk a kihűlt hagymát.
  5. Egy kb 33 centiméter átmérőjű pizzasütőt olajjal kikenünk.
  6. A megkelt tésztát egy kicsit átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formánkat úgy, hogy a széleit egy kissé felhúzzuk a peremre.
  7. Belesimítjuk a ricottás masszánkat, megszórjuk finomra vágott rozmaringgal, és kb. 20 percig ismét kelni hagyjuk.
  8. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, berakjuk a pizzánkat, és kb. 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a massza egyben áll rajta, és egy kissé megpirul a tésztával együtt.
  9. Tipp: ízlés szerint gazdagíthatjuk a tölteléket csíkokra vágott füstölt sonkával is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2356
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ricottás pizza
Katharosz 499 recept

Kissé eltérő a megszokott, tocsogó, nehéz pizzáktól, de úgy gondolom, érdemes kipróbálni, mert finom és különleges.

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...