r
Nosalty Logó

Ricottás-mascarponés mini epertorták

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-403092
Ricottás-mascarponés mini epertorták
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3973 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.5 g

Zsír

  • Összesen
    241.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5270.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    992 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    2429 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.6 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    844 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    343 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    1264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    912 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2507 micro
Összesen 3973 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha úgy érezzük, nem szeretnénk bíbelődni a tortácskákkal, nyugodtan süssünk egy nagy kör alakú tortát, a recept úgy is működik.
  2. A recept hozzávalóinak első fele a tészta alapanyaga. A 8 tojásfehérjét az egy csipet sóval és eritrittel verjük kemény habbá, majd több részletben egy spatula segítségével óvatosan, nagy mozdulatokkal adjuk hozzá a tojássárgákat.
  3. A zablisztet és a süteménylisztet keverjük össze egy tálban, és ezt is több részletben szitáljuk a tojáshabhoz, s ugyanolyan óvatosan mint az előbb, keverjük össze. Akkor lesz jó a tészta, ha szép simára sikerült összekeverni.
  4. Ezután szórjuk bele a vaníliaőrleményt (ha nincs ilyenünk otthon, akkor vaníliaaroma is megteszi) és az étcsokoládé-pasztillát is.
  5. Ha mindennel elkészültünk, akkor egy nagyobb tepsit alaposan kenjünk ki olívaolajjal (vagy vajjal), és simítsuk el benne a tésztát, majd dobjuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Úgy 45 percig vagy tűpróbáig süssük, de arra figyeljünk, hogy ne nyitogassuk a sütőajtót. Ha elkészült, mielőtt kivennénk a tepsiből, teljesen hűtsük ki.
  6. Most következik a krém. Egy robotgéppel kezdjük el keverni a ricottát, majd adjuk hozzá a mascarponét és a görög joghurtot is. Az epreket vágjuk fel apró kockákra, és folyamatos kevergetés mellett dobjuk a krémhez. Bevallom, én a zselatinnal nem szeretek bíbelődni, így én ezen a ponton csak simán beleszórtam a többi alapanyaghoz. Ha ezeket simára elkevertük a robotgéppel, minden további alapanyagot keverjünk hozzá, s pihentessük hűtőben nagyjából 2 órát, hogy megkeményedjen.
  7. Miután minden pihent és kihűlt, vegyünk elő egy borospoharat, majd kezdjük el a tésztalapot kiszaggatni a pohárral. Ha a tésztánk vastag lett, akkor nyugodtan vágjuk ketté a lapokat. (Amennyiben szükségét érezzük, nyugodtan vegyünk elő még egy borospoharat, és keverj egy 2/1-es rozéfröccsöt!)
  8. A felesleges tésztát toljuk félre, ne dobjuk ki! Kezdődhet a torták összerakása: fogjunk egy alapot és egy habzsákot (ha nincs, akkor egy zacskón vágjunk az egyik szélén egy kisebb lyukat), és nyomjunk rá bőségesen a krémből. Ha kész, jöhet rá egy újabb lap. Ennek a tetejét vékonyabban kenjük meg a krémmel, és díszítsük eperrel, csoki-pasztillával vagy a maradék tészta morzsájával.
  9. A maradék krémet és tésztát is használjuk fel: tegyük egy üvegtálkába, és rétegezzük őket, a tetejét pedig díszítsük csokival!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4345
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-403092 4 recept

Előszóként szeretném neked elmondani, hogy azért csinálok előszeretettel inkább mini tortákat, mert számomra fontos, hogy ne csak a számmal, hanem a szememmel is egyek és gyönyörködjek az ételben, amit a tányérokra teszek. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...