Ricottás-mascarponés mini epertorták
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-403092
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
17g zabpehelyliszt67 kcal
-
55 kcal
-
73g tojás92 kcal
-
13g erythritol0 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
42g ricotta63 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
3 kcal
-
67g eper20 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
5g erythritol0 kcal
Összesen
660
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
100g zabpehelyliszt404 kcal
-
332 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
80g erythritol0 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
20g görög joghurt21 kcal
-
400g eper120 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
30g erythritol0 kcal
Összesen
3973
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
5.2g zabpehelyliszt21 kcal
-
17 kcal
-
23.1g tojás29 kcal
-
4.2g erythritol0 kcal
-
5.2g étcsokoládé29 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13.1g ricotta20 kcal
-
13.1g mascarpone53 kcal
-
1 kcal
-
21g eper6 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
5.2g étcsokoládé29 kcal
-
1.6g erythritol0 kcal
Összesen
208
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 40.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 878.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 140.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 211 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 418 micro
Összesen
660
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.5 g
Zsír
-
Összesen 241.1 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1579 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5270.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 992 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 698 mg
-
Foszfor 2429 mg
-
Nátrium 899 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 323.6 g
-
Cukor 128 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 844 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 927 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 221 mg
-
D vitamin: 343 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 342 micro
-
Kolin: 1264 mg
-
Retinol - A vitamin: 912 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 166 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2507 micro
Összesen
3973
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
-
100 g zabpehelyliszt
-
100 g teljes kiőrlésű liszt
-
8 db tojás
-
80 g erythritol
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
1 csipet só
-
250 g ricotta
-
250 g mascarpone
-
1 ek görög joghurt
-
400 g eper
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
30 g erythritol
Elkészítés
- Ha úgy érezzük, nem szeretnénk bíbelődni a tortácskákkal, nyugodtan süssünk egy nagy kör alakú tortát, a recept úgy is működik.
- A recept hozzávalóinak első fele a tészta alapanyaga. A 8 tojásfehérjét az egy csipet sóval és eritrittel verjük kemény habbá, majd több részletben egy spatula segítségével óvatosan, nagy mozdulatokkal adjuk hozzá a tojássárgákat.
- A zablisztet és a süteménylisztet keverjük össze egy tálban, és ezt is több részletben szitáljuk a tojáshabhoz, s ugyanolyan óvatosan mint az előbb, keverjük össze. Akkor lesz jó a tészta, ha szép simára sikerült összekeverni.
- Ezután szórjuk bele a vaníliaőrleményt (ha nincs ilyenünk otthon, akkor vaníliaaroma is megteszi) és az étcsokoládé-pasztillát is.
- Ha mindennel elkészültünk, akkor egy nagyobb tepsit alaposan kenjünk ki olívaolajjal (vagy vajjal), és simítsuk el benne a tésztát, majd dobjuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Úgy 45 percig vagy tűpróbáig süssük, de arra figyeljünk, hogy ne nyitogassuk a sütőajtót. Ha elkészült, mielőtt kivennénk a tepsiből, teljesen hűtsük ki.
- Most következik a krém. Egy robotgéppel kezdjük el keverni a ricottát, majd adjuk hozzá a mascarponét és a görög joghurtot is. Az epreket vágjuk fel apró kockákra, és folyamatos kevergetés mellett dobjuk a krémhez. Bevallom, én a zselatinnal nem szeretek bíbelődni, így én ezen a ponton csak simán beleszórtam a többi alapanyaghoz. Ha ezeket simára elkevertük a robotgéppel, minden további alapanyagot keverjünk hozzá, s pihentessük hűtőben nagyjából 2 órát, hogy megkeményedjen.
- Miután minden pihent és kihűlt, vegyünk elő egy borospoharat, majd kezdjük el a tésztalapot kiszaggatni a pohárral. Ha a tésztánk vastag lett, akkor nyugodtan vágjuk ketté a lapokat. (Amennyiben szükségét érezzük, nyugodtan vegyünk elő még egy borospoharat, és keverj egy 2/1-es rozéfröccsöt!)
- A felesleges tésztát toljuk félre, ne dobjuk ki! Kezdődhet a torták összerakása: fogjunk egy alapot és egy habzsákot (ha nincs, akkor egy zacskón vágjunk az egyik szélén egy kisebb lyukat), és nyomjunk rá bőségesen a krémből. Ha kész, jöhet rá egy újabb lap. Ennek a tetejét vékonyabban kenjük meg a krémmel, és díszítsük eperrel, csoki-pasztillával vagy a maradék tészta morzsájával.
- A maradék krémet és tésztát is használjuk fel: tegyük egy üvegtálkába, és rétegezzük őket, a tetejét pedig díszítsük csokival!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4345
- Feltöltés dátuma: 2020. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
toroltfelhasznalo-403092
4 recept
Előszóként szeretném neked elmondani, hogy azért csinálok előszeretettel inkább mini tortákat, mert számomra fontos, hogy ne csak a számmal, hanem a szememmel is egyek és gyönyörködjek az ételben, amit a tányérokra teszek.