r
Nosalty Logó

Ricottás linzertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Usika
Ricottás linzertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    113.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3497.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1107 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    283 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 2230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a ricottás tölteléket: a ricottát kikeverjük a 2 ek porcukorral (ez persze lehet több is, kevesebb is, ízlés kérdése), a fél citrom és a fél narancs reszelt héjával, illetve egy kis fahéjjal és a mazsolával.
  2. A liszthez hozzákeverjük a cukrot, a sütőport és a citrom másik felének reszelt héját. Majd beledaraboljuk a puha margarint, az egy felvert tojást és az egy kanál natúr joghurtot. A joghurt azért kell bele, hogy kicsit lágyabb legyen a tészta, de azért még nyújtható.
  3. A jól összegyúrt tésztát kettévágjuk. A nagyobb felével kibéleljük a kimargarinozott, majd kilisztezett tortaformát úgy, hogy felérjen a forma pereméig. Egyenletesen belesimítjuk a ricottás tölteléket, majd a tészta megmaradt felével tetszőleges módon befedjük. FONTOS, hogy ne teljesen fedjük be, hanem csíkokkal, kis formákkal.
  4. A tortát előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 20 percig sütjük, a tészta barnulásáig. Sülés közben a ricotta miatt kicsit felemelkedik a töltelék, de amint kivesszük, és kezd kihűlni, vissza is fog esni. Ez normális.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1708
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy vacsorára kellett vinnem egy kis édességet. Pont volt itthon egy negyed kiló ricotta. Lévén, hogy itt Szicíliában ricottát esznek ricottával, gondoltam, jó ötlet lenne ötvözni az otthoni, anyuci-féle szuper linzer/pite tészta receptjét a ricottával. Elkészült, szerencsére mindenkinek nagyon ízlett. A tészta enyhén ropogós, mégis puha. Szívvel ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...