r
Nosalty Logó

Ricottás linzertorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Usika
Ricottás linzertorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

278
Kalória
5.8g
Fehérje
32.4g
Szénhidrátok
14.2g
Zsír
35.4g
Víz
38.1g
Koleszterin
801.4mg
Rost
10.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    113.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3497.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1107 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    283 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 2230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 309 kcal

Elkészítés

  1. Elkészítjük a ricottás tölteléket: a ricottát kikeverjük a 2 ek porcukorral (ez persze lehet több is, kevesebb is, ízlés kérdése), a fél citrom és a fél narancs reszelt héjával, illetve egy kis fahéjjal és a mazsolával.
  2. A liszthez hozzákeverjük a cukrot, a sütőport és a citrom másik felének reszelt héját. Majd beledaraboljuk a puha margarint, az egy felvert tojást és az egy kanál natúr joghurtot. A joghurt azért kell bele, hogy kicsit lágyabb legyen a tészta, de azért még nyújtható.
  3. A jól összegyúrt tésztát kettévágjuk. A nagyobb felével kibéleljük a kimargarinozott, majd kilisztezett tortaformát úgy, hogy felérjen a forma pereméig. Egyenletesen belesimítjuk a ricottás tölteléket, majd a tészta megmaradt felével tetszőleges módon befedjük. FONTOS, hogy ne teljesen fedjük be, hanem csíkokkal, kis formákkal.
  4. A tortát előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 20 percig sütjük, a tészta barnulásáig. Sülés közben a ricotta miatt kicsit felemelkedik a töltelék, de amint kivesszük, és kezd kihűlni, vissza is fog esni. Ez normális.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25

Egy vacsorára kellett vinnem egy kis édességet. Pont volt itthon egy negyed kiló ricotta. Lévén, hogy itt Szicíliában ricottát esznek ricottával, gondoltam, jó ötlet lenne ötvözni az otthoni, anyuci-féle szuper linzer/pite tészta receptjét a ricottával. Elkészült, szerencsére mindenkinek nagyon ízlett. A tészta enyhén ropogós, mégis puha. Szívvel ajánlom mindenkinek!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!