Ricottás gnocchi zöldborsóval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 23% Zsír
A gnocchihoz
-
250g burgonya144 kcal
-
35g ricotta53 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
A vinaigrettehez
-
50g olívaolaj442 kcal
-
50g tökmagolaj442 kcal
-
8g fehérborecet1 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1439
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 23% Zsír
A gnocchihoz
-
500g burgonya289 kcal
-
70g ricotta105 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
A vinaigrettehez
-
100g olívaolaj884 kcal
-
100g tökmagolaj884 kcal
-
15g fehérborecet3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2879
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 23% Zsír
A gnocchihoz
-
42.4g burgonya24 kcal
-
5.9g ricotta9 kcal
-
6.8g finomliszt25 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
17g zöldborsó14 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
A vinaigrettehez
-
8.5g olívaolaj75 kcal
-
8.5g tökmagolaj75 kcal
-
1.3g fehérborecet0 kcal
-
3.4g citromlé1 kcal
-
0.7g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
244
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 117.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1272.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 343 mg
-
Nátrium 659 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 301.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 638 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2732 micro
Összesen
1439
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 35.7 g
Zsír
-
Összesen 235.8 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 129 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2545.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 687 mg
-
Nátrium 1319 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 603.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 429 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 57 mg
-
C vitamin: 177 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 224 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 1276 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5464 micro
Összesen
2879
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 463 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
A gnocchihoz
-
500 g burgonya
-
70 g ricotta
-
80 g finomliszt
-
0.5 db tojás
-
0.5 teáskanál só
-
0.3 teáskanál fehér bors
-
30 g vaj
-
200 g zöldborsó
A vinaigrettehez
-
100 ml tökmagolaj
-
3 ek fehérborecet
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 evőkanál víz
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A gnocchihoz
- A megmosott burgonyákat vízben puhára főzzük. Leszűrjük, meghámozzuk és negyedekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a burgonyát és 200 ºC-os sütőben 5 percig szárítjuk. Ezt követően burgonyatörőn áttörjük.
- A tört burgonyát liszttel, ricottával, sóval, fehér borssal és a felvert tojással összekeverve puha tésztává gyúrjuk. A gnocchi tésztát több részletben 1,5 cm átmérőjű hengerré sodorjuk, melyekből egy kés hátujjával 1,5 cm-es gnocchikat szaggatunk.
- Egy nagy lábasban sós vizet forralunk és kis adagokban kifőzzük a gnocchit (kb. 5 perc alatt lesz kész egy adag). A kifőtt gnocchikat azonnal jéghideg vízbe tesszük, majd leszűrjük és konyhai papírtörlőn megszárítjuk.
- A vajat kis lángon melegítjük egy serpenyőben, amíg világosbarna nem lesz. Ekkor átszűrjük egy kislyukú szitán, visszaöntjük a serpenyőbe. A gnocchikat megpirítjuk a barna vajon, úgy hogy minden oldaluk szép színt kapjon.
- Közben a borsót is megfőzzük néhány perc alatt forró, sós vízben. Lecsöpögtetjük és sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a vinaigrettet és beleforgatjuk az apróra vágott petrezselyembe.
- A borsót tányérokra szedjük, ráhalmozzuk a pirított gnocchit. Azonnal fogyasztjuk.
- Receptkönyvben: 178
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 30649
- Feltöltés dátuma: 2008. január 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Ismételten egy Gordon Ramsay alkotta étel. (A hal után rákattantam a GR’s Hot Dinners receptkártyáimra. Mit lehet tenni? Addiktív stílus…)