r
Nosalty Logó

Ricottás gnocchi zöldborsóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Ricottás gnocchi zöldborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A gnocchihoz

A vinaigrettehez

Összesen 1439 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A gnocchihoz

A vinaigrettehez

Összesen 2879 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A gnocchihoz

A vinaigrettehez

Összesen 244 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1272.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2732 micro
Összesen 1439 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    235.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2545.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    1319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1276 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5464 micro
Összesen 2879 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    463 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

A gnocchihoz

A vinaigrettehez

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. A megmosott burgonyákat vízben puhára főzzük. Leszűrjük, meghámozzuk és negyedekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a burgonyát és 200 ºC-os sütőben 5 percig szárítjuk. Ezt követően burgonyatörőn áttörjük.
  2. A tört burgonyát liszttel, ricottával, sóval, fehér borssal és a felvert tojással összekeverve puha tésztává gyúrjuk. A gnocchi tésztát több részletben 1,5 cm átmérőjű hengerré sodorjuk, melyekből egy kés hátujjával 1,5 cm-es gnocchikat szaggatunk.
  3. Egy nagy lábasban sós vizet forralunk és kis adagokban kifőzzük a gnocchit (kb. 5 perc alatt lesz kész egy adag). A kifőtt gnocchikat azonnal jéghideg vízbe tesszük, majd leszűrjük és konyhai papírtörlőn megszárítjuk.
  4. A vajat kis lángon melegítjük egy serpenyőben, amíg világosbarna nem lesz. Ekkor átszűrjük egy kislyukú szitán, visszaöntjük a serpenyőbe. A gnocchikat megpirítjuk a barna vajon, úgy hogy minden oldaluk szép színt kapjon.
  5. Közben a borsót is megfőzzük néhány perc alatt forró, sós vízben. Lecsöpögtetjük és sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a vinaigrettet és beleforgatjuk az apróra vágott petrezselyembe.
  6. A borsót tányérokra szedjük, ráhalmozzuk a pirított gnocchit. Azonnal fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 30649
  • Feltöltés dátuma: 2008. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismételten egy Gordon Ramsay alkotta étel. (A hal után rákattantam a GR’s Hot Dinners receptkártyáimra. Mit lehet tenni? Addiktív stílus…)

Hozzávalók

A gnocchihoz

A vinaigrettehez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...