r
Nosalty Logó

Ricotta torta áfonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Ricotta torta áfonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2636 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    151.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1032 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.9 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    800 micro
Összesen 2636 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Robotgéppel habosra verjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a három tojássárgáját, és alaposan kikeverjük.
  2. Hozzáreszeljük a citrom héját, beletesszük a ricottát és egy csipet sót, majd elkeverjük.
  3. Egy külön tálban a három tojásfehérjét egy kiskanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a ricottás masszához.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral és beleszitáljuk a masszába, majd elkeverjük.
  5. A tésztát kivajazott és kilisztezett formába öntjük, és a tetejét megszórjuk gyümölccsel.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, és 35-40 percig sütjük, amíg szép barna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20-22cm
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 493
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 27808
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradt még itthon egy csomag ricotta, így mi más készülhetett volna belőle, mint süti? Végtelenül egyszerű, összekeverünk mindent, megszórjuk gyümölccsel, aztán irány a sütő. Az a legjobb benne, hogy szaftos marad a tészta, így garantáltan nem lesz fojtós.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...