r
Nosalty Logó

Ricotta ropogós friss salátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eisberg
Ricotta ropogós friss salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A ricotta ropogóshoz

A salátához

Összesen 256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A ricotta ropogóshoz

A salátához

Összesen 1025 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A ricotta ropogóshoz

A salátához

Összesen 126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2055 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1587 micro
Összesen 256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    72 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2863.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1082 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    878 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    511 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8221 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6350 micro
Összesen 1025 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1004 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A ricotta ropogóshoz

A salátához

Elkészítés

A ricotta ropogóshoz

  1. A ricottát egy keverőtálba tesszük. Hozzáreszeljük a cheddar sajtot, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a fűszereket és két evőkanál lisztet, majd az egészből egy formázható állagú masszát keverünk.
  2. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd a ricottás keverékből lisztes kézzel lepényeket formázunk, majd beletesszük az olajba, és néhány perc alatt mindkét oldalát barnára pirítjuk.

A salátához

  1. A salátához a keveréket egy tálba szedjük.
  2. Az olívaolajat összekeverjük a citromlével, a fűszerekkel és az aprított bazsalikommal, majd meglocsoljuk vele a salátát.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4709
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ricotta ropogós friss salátával
Eisberg 25 recept

Kiváló alternatíva hús helyett ez a ricotta lepény, amit még egyszerű is elkészíteni. www.salatazz.hu

Hozzávalók

A ricotta ropogóshoz

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...