r
Nosalty Logó

Ribizlis-vaníliás morzsatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
szka
Ribizlis-vaníliás morzsatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Alap tészta

Krém

Morzsa tészta

Összesen 305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Alap tészta

Krém

Morzsa tészta

Összesen 3644 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Alap tészta

Krém

Morzsa tészta

Összesen 194 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    110.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5076.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1734 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1808 mg
  • Nátrium
    1243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.3 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 3644 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Alap tészta

  1. A hozzávalókat (mindenekelőtt a lisztet, sütőport, cukrot) tálas mixerrel elkeverjük (dagasztó karral, alacsony fokozaton), majd tésztává gyúrjuk. Kicsit több munkával ugyan, de kézzel is elkészíthető.
  2. A kész tésztát fóliába rakjuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  3. Utána kapcsos tortaformába tesszük, a tészta kb. kétharmadát a forma aljába, egyharmadát a peremekre nyomkodjuk (kb. két ujjnyi magas legyen).
  4. Ezek után kb. 5 percig 150 fokra előmelegített sütőben elősütjük.

Krém

  1. Míg az alaptészta hűl, elkészítjük a vaníliapudingot a leírás alapján.
  2. A vaníliapudingot ráöntjük egyenletesen a már elősütött alaptésztára, a cukrozott, meghintjük az összepréselt ribizlivel (meg fogja emelni a töltelék szintjét, nem baj, ha kicsit túlfolyik a szegélyen, nem fog kifolyni, ha lehűlt a süti).

Morzsa tészta

  1. A morzsa tésztát pillanatok alatt el lehet készíteni, ezért nyugodtan történhet a töltelék elkészítése után is. A hozzávalókat tálas mixerben dagasztókarral addig keverjük, amíg a képen látható durva, morzsalékos állagot eléri (kb. egy perc).
  2. Mehet a süti tetejére, ezek után a sütőben 180 fokon kb. 60 percig sütjük.
  3. A tortaformát csak akkor szabad leszedni a süteményről, ha már teljesen kihűlt. Legjobb hűtve tárolni, igen kellemes, frissítő, laktató finomság lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26 cm
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1287
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Németországban ettem hasonló süteményt, azóta keresgéltem recepteket, végül ezt raktam össze belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...