Ribizlis-vaníliás morzsatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
szka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 9% Zsír
Alap tészta
-
17g finomliszt61 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
3 kcal
-
10g sovány túró10 kcal
-
3g tej2 kcal
-
24 kcal
Krém
-
14 kcal
-
42g tej23 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
42g piros ribizli23 kcal
Morzsa tészta
-
13g finomliszt46 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
3 kcal
-
6g teavaj45 kcal
Összesen
305
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 9% Zsír
Alap tészta
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
125g sovány túró118 kcal
-
40g tej22 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
Krém
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
500g piros ribizli274 kcal
Morzsa tészta
-
150g finomliszt546 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
75g teavaj538 kcal
Összesen
3644
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 9% Zsír
Alap tészta
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
6.7g sovány túró6 kcal
-
2.2g tej1 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
Krém
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
27g tej15 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
27g piros ribizli15 kcal
Morzsa tészta
-
8.1g finomliszt29 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
4g teavaj29 kcal
Összesen
194
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 423 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 39.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
305
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.2 g
Zsír
-
Összesen 110.6 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5076.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 1734 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 1808 mg
-
Nátrium 1243 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 580.3 g
-
Cukor 233 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 469.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 523 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 201 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 503 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 241 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 293 micro
Összesen
3644
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
Alap tészta
-
200 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
50 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
125 g sovány túró
-
4 ek tej
-
4 ek napraforgó olaj
Krém
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
5 dl tej
-
3 ek cukor
-
500 g piros ribizli
Morzsa tészta
-
150 g finomliszt
-
75 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
75 g teavaj
Elkészítés
Alap tészta
- A hozzávalókat (mindenekelőtt a lisztet, sütőport, cukrot) tálas mixerrel elkeverjük (dagasztó karral, alacsony fokozaton), majd tésztává gyúrjuk. Kicsit több munkával ugyan, de kézzel is elkészíthető.
- A kész tésztát fóliába rakjuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
- Utána kapcsos tortaformába tesszük, a tészta kb. kétharmadát a forma aljába, egyharmadát a peremekre nyomkodjuk (kb. két ujjnyi magas legyen).
- Ezek után kb. 5 percig 150 fokra előmelegített sütőben elősütjük.
Krém
- Míg az alaptészta hűl, elkészítjük a vaníliapudingot a leírás alapján.
- A vaníliapudingot ráöntjük egyenletesen a már elősütött alaptésztára, a cukrozott, meghintjük az összepréselt ribizlivel (meg fogja emelni a töltelék szintjét, nem baj, ha kicsit túlfolyik a szegélyen, nem fog kifolyni, ha lehűlt a süti).
Morzsa tészta
- A morzsa tésztát pillanatok alatt el lehet készíteni, ezért nyugodtan történhet a töltelék elkészítése után is. A hozzávalókat tálas mixerben dagasztókarral addig keverjük, amíg a képen látható durva, morzsalékos állagot eléri (kb. egy perc).
- Mehet a süti tetejére, ezek után a sütőben 180 fokon kb. 60 percig sütjük.
- A tortaformát csak akkor szabad leszedni a süteményről, ha már teljesen kihűlt. Legjobb hűtve tárolni, igen kellemes, frissítő, laktató finomság lesz belőle.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26 cm
- Sütés ideje: 65 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1287
- Feltöltés dátuma: 2015. június 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
szka
3 recept
Németországban ettem hasonló süteményt, azóta keresgéltem recepteket, végül ezt raktam össze belőle.