Ribizlis mascarponés lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Panno
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
2g citromhéj1 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
83g mascarpone337 kcal
-
25g nádcukor95 kcal
-
6 kcal
-
73g tojás92 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
50g piros ribizli27 kcal
-
2g vaj17 kcal
Összesen
862
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
12g citromhéj6 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
150g nádcukor570 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
300g piros ribizli165 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
5177
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
24.8g mascarpone100 kcal
-
7.4g nádcukor28 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
21.8g tojás27 kcal
-
7.4g finomliszt27 kcal
-
19.8g habtejszín58 kcal
-
14.9g piros ribizli8 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
Összesen
255
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 63.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 319 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 529 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 144.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 306 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 302 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 353 micro
Összesen
862
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.5 g
Zsír
-
Összesen 379 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1914 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3173.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 759 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 1316 mg
-
Nátrium 737 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 331.5 g
-
Cukor 192 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 864.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1838 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 410 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 1252 mg
-
Retinol - A vitamin: 1809 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 337 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2121 micro
Összesen
5177
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
-
1 citromból nyert citromlé
-
50 dkg mascarpone
-
15 dkg nádcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
8 db tojás
-
15 dkg finomliszt
-
4 dl habtejszín
Elkészítés
- A citromok héját lereszeljük egy tálba, majd az egyiknek a levét is hozzáfacsarjuk.
- A liszt, tejszín és ribizli kivételével az összes hozzávalót a citromokhoz tesszük, és robotgéppel pár percig keverjük.
- Ezután lassabb fokozatra kapcsolunk, jöhet a tejszín, majd a liszt. (Elég híg lesz a tészta.)
- A lecsumázott ribizliket belekeverjük, végül kivajazott tepsibe öntjük a masszát.
- 170 fokra előmelegített sütőben bő fél órát sütjük. Kicsit rezgős, amikor kivesszük, de kihűlés után eléri a tökéletes állagot.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 34x23x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4110
- Feltöltés dátuma: 2013. július 09.
Ajánló
A ribizlik miatt a sütési idő megnövekedhet, mielőtt kivesszük, feltétlenül ellenőrizzük a tésztát tűpróbával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Panno
63 recept
Még a tavaly őszi Stahl magazinból néztem ki ezt a receptet. Gondoltam, felturbózom egy kis ribizlivel. A tészta folyóssága miatt a ribizlik egyből lesüllyedtek a tál aljára, de sütés végére egy nagyon finom, "szottyogós" réteget képeztek a süti alján.