r
Nosalty Logó

Ribizlis-joghurtos süti Mártitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Ribizlis-joghurtos süti Mártitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 532 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3202 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 532 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    104 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4748.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1292 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1982 mg
  • Nátrium
    1187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.8 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 3202 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ribizlit leöblítjük, lecsepegtetjük, és a száraktól megszabadítjuk. Becukrozzuk (porcukor), és félretesszük.
  2. Keverőtálba öntjük a lisztet, rászitáljuk a sütőport, csipet sót, a vaníliacukrot, és a kristálycukrot hozzáadjuk, összevegyítjük. Közepét kicsit kimélyítjük, beleütjük a 2 tojást, majd adagolva a joghurtot (ha túl sűrű, tejjel hígítsuk), és óvatosan kevergetve összedolgozzuk. Ekkor még az olajat is hozzáadjuk, és jó erősen kikeverjük. Akkor jó, ha mar hólyagos.
  3. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és bőven megszórjuk a tetejét a cukrozott ribizlivel.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba). Ajanlatos a sajat sütöhöz igazodni. Az en adatom csak tampont. Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral a tetejét, amikor már kihűlt a tészta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 8700
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 12.

Ajánló

A "hab a tortán", ha tejszínhabbal tálaljuk! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ribizlis-joghurtos süti Mártitól
Marti48 317 recept

Szeretem a "bögrés" receptet, mert különösebb "felhajtás" nélkül elkészíthető, és variálható. Ezúttal tej helyett joghurttal készítettem, és a ribizlit választottam (bármely más gyümölccsel készíthetjük bármikor) - lévén szezonja van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...