Ribizlis-joghurtos süti Mártitól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
33g piros ribizli18 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
38g cukor148 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
33g joghurt20 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
6 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g porcukor9 kcal
Összesen
532
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
200g piros ribizli110 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
3202
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
17.2g piros ribizli9 kcal
-
25.8g finomliszt94 kcal
-
19.8g cukor77 kcal
-
9.5g tojás12 kcal
-
17.2g joghurt11 kcal
-
7.3g napraforgó olaj65 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.2g porcukor5 kcal
Összesen
277
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 791.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.1 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 75.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
532
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.8 g
Zsír
-
Összesen 104 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4748.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 1292 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 1982 mg
-
Nátrium 1187 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 522.8 g
-
Cukor 278 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 450.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 361 mg
-
Retinol - A vitamin: 209 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 633 micro
Összesen
3202
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 409 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
277
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg piros ribizli
-
2 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
Elkészítés
- A ribizlit leöblítjük, lecsepegtetjük, és a száraktól megszabadítjuk. Becukrozzuk (porcukor), és félretesszük.
- Keverőtálba öntjük a lisztet, rászitáljuk a sütőport, csipet sót, a vaníliacukrot, és a kristálycukrot hozzáadjuk, összevegyítjük. Közepét kicsit kimélyítjük, beleütjük a 2 tojást, majd adagolva a joghurtot (ha túl sűrű, tejjel hígítsuk), és óvatosan kevergetve összedolgozzuk. Ekkor még az olajat is hozzáadjuk, és jó erősen kikeverjük. Akkor jó, ha mar hólyagos.
- Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és bőven megszórjuk a tetejét a cukrozott ribizlivel.
- Előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba). Ajanlatos a sajat sütöhöz igazodni. Az en adatom csak tampont. Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral a tetejét, amikor már kihűlt a tészta.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 8747
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 12.
Ajánló
A "hab a tortán", ha tejszínhabbal tálaljuk! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Marti48
317 recept
Szeretem a "bögrés" receptet, mert különösebb "felhajtás" nélkül elkészíthető, és variálható. Ezúttal tej helyett joghurttal készítettem, és a ribizlit választottam (bármely más gyümölccsel készíthetjük bármikor) - lévén szezonja van.