r
Nosalty Logó

Ribizlis-cukorhabos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A mama főztje
Ribizlis-cukorhabos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5914 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 260 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.7 g

Zsír

  • Összesen
    124.4 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5989.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    1594 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    2334 mg
  • Nátrium
    1585 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1104.8 g
  • Cukor
    736 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    640.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    1075 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1116 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 5914 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Felolvasztjuk a vajat.
  2. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.
  3. Belekeverjük a kimért lisztet, a sütőport, a tejet és a forró vizet, utoljára a vajat is hozzáadjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe öntve, kb 15 percig sütjük 200 fokon (tűpróba). A kész sütemény minimum 8-9 cm magas lesz, így válasszunk tepsit!
  5. Miközben a tészta sül, a tojásfehérjét felverjük, ha már kemény, hozzáadagoljuk a cukrot.
  6. A megtisztított, mosott és lecsepegtetett ribizlit lazán beleforgatjuk.
  7. Eloszlatjuk a süti tetején, és a sütőt 250 fokra tekerve kb 5 percig sütjük még.
  8. A sütőből kivéve vizezett élű késsel tudjuk szépen szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x29
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7172
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ribizlis-cukorhabos süti
A mama főztje 21 recept

A ribizli "adottságaira" tekintettel különleges bánásmódot érdemel, ezért kapott egy finom tészta alapot, és savanykás ízéhez cukros tojáshabot, amivel remekül passzol. A süti gyorsan elkészül, és a Család reakciója: olyan, mintha cukrászdában lennénk.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...