r
Nosalty Logó

Ribizlilekváros linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Ribizlilekváros linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 879 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 414 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    940.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 879 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    255.7 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1098 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5642.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1399 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2482 mg
  • Nátrium
    1147 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.7 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1769 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1736 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 5280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 414 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a csészényi zsiradékot.
  2. A liszthez keverjük a sütőport, majd a tojásos masszához adagoljuk apránként a sütőporos lisztet.
  3. Alaposan gyúrni kezdjük az összetevőket, szükség szerint tejjel hígítva a tésztát. Vigyázzunk, ne használjunk túlságosan sok tejet, mert akkor ragadni fog a tészta.
  4. Amikor egyneműre gyúrtuk tésztánkat, formáljunk belőle két kis cipócskát.
  5. Kb. 4 mm vékonyságúra nyújtjuk a cipócskákat, egyikből csillag vagy kör alakú formákat szaggatunk ki, a másikból ugyancsak csillag, illetve kör alakú formákat, annyi kivétellel, hogy mindenik forma közepébe kis lyukakat ejtünk.
  6. Egy egész tojást habossá keverünk, majd megkenjük vele a lyukas linzerformákat, ezt követően megszórjuk őket egy evőkanálnyi cukorral ízesített mandulareszelékkel.
  7. Sütőpapírral tapétázott tepsiben, közepes hőfokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük a formákat.
  8. Sütés után várunk, míg langyossá hűlnek, és lekvárral összeragasztjuk őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5036
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 17.

Ajánló

Úgy gondolom, ribizlilekvárral az igazi a linzer, mert a ribizli savanykássága nagyon jól kiegészíti a linzer édességét. Amint összeragasztottuk a linzerfigurákat, érdemes letakarni őket, míg teljesen kihűlnek, majd légmentesen záró dobozba tenni, mert így hamarabb megpuhulnak. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ribizlilekváros linzer
Csutak Enikő 82 recept

Bármikor jólesik egy pohár tej kíséretében vagy akár egymagában linzert falatozni. Légmentesen záró dobozban sokáig puha és finom marad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...