r
Nosalty Logó

Gyömbéres ribizlikenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Gyömbéres ribizlikenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sütihez

Összesen 259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sütihez

Összesen 2580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sütihez

Összesen 319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    138.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4326.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    1777 mg
  • Nátrium
    1203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.9 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 2580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

A sütihez

Elkészítés

A sütihez

  1. A tojásokat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, a gyömbért, a citromhéjat, az olvasztott vajat, ezekkel is elkeverjük, végül a sütőporos liszttel is simára keverjük.
  2. A ribizlit mossuk, leszárazzuk, egy szűrőben lecsepegtetjük, picit papírtörlővel áttöröljük, majd megszórjuk, és összerázzuk egy evőkanál kukoricakeményítővel, így keverjük a tésztához.
  3. A ribizlis tésztát az előkészített sütőformába öntjük, elegyengetjük a tetejét, kicsit beleütögetjük, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk úgy 40-45 percre sülni, míg a közepe is átsül és a teteje kissé pirult lesz.
  4. Amikor kész, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni, ezután kiemeljük a formából, porcukorral szórjuk és szeletelhetjük. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 55 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4750
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 21.

Ajánló

Nyáron kötelező!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs párja sem ízben sem küllemben ennek a sütinek, a gyümölcskenyerek mondhatjuk úgy netovábbja. A kis piros bogyók a felvágásnál csodálatosan látszanak a tésztában. Az édes piskótához hasonló szivacsban megannyi savanykás ízpötty, nagyon izgalmas, illatos és 2-3 napig megtartja fantasztikus, légies állagát.

Hozzávalók

A sütihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...