Retkes újburgonya-saláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
168
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
672
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 177.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 482 micro
Összesen
168
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1464.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 427 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 494 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 710.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 352 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1007 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1926 micro
Összesen
672
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 177 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az újburgonyát alaposan megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd szűrőbetétbe rakjuk, enyhén megsózzuk és gőz felett pároljuk pároljuk kb. 20-25 percig. (Lehet főzni is.)
- Az újhagymát karikára szelve gyűrűire szedjük, a retket pedig felszeleteljük.
- A mártáshoz összekeverjük a joghurtot a majonézzel, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt zöldségekhez.
- Megvárjuk, míg kihűl a burgonya és az egészet összeforgatjuk.
- Jó ha pár órát hűtőben van, hogy összeérjenek az ízek.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4440
- Feltöltés dátuma: 2012. június 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Anyukám minden nyár elején elkészíti ezt az isteni salátát. Most én is elkértem a receptet, a Konyha magazin 2001-es számában volt. Régi, de nagyon finom. :)