Réteges szederdesszert
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
275
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
827
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 478 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 74.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
275
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 33.8 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1434 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 674 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 390 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.1 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 223.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 298 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 660 micro
Összesen
827
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szedret megmossuk, és lecsepegtetjük.
- A tejet kislábosba öntjük, és hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, majd belenyomjuk a fél citrom levét. (Egy kis szűrőn keresztül nyomjuk, hogy a citrommagok ne essenek bele.)
- Folyamatosan kevergetve főzni kezdjük, közben beleszórjuk a búzadarát.
- Amikor szépen besűrűsödött, félrevesszük a tűzről, és hozzákeverjük a tojások sárgáját.
- A tojásfehérjét az 1 tk cukorral kemény habbá verjük, és végül ezt is beleforgatjuk.
- 3 üvegpoharat vagy kelyhet veszünk elő, és ezekbe kanalazzuk a krémet. Közben rétegezve, vagy véletlenszerűen elszórva néhány szem szedret rakunk bele. A többi gyümölccsel a kész poharak tetejét díszítjük.
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12247
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 03.
Ajánló
Hidegen és melegen is egyaránt finom. Bármilyen bogyós gyümölccsel készíthetjük, akár fagyasztottal is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Tegnap kaptam egy kistálnyi szedret, és elhatároztam, hogy valami könnyű finomsághoz fogom felhasználni. Receptek után kutatva találtam rá Tündér váratlanvendég-krémjére, és ezt továbbfejlesztve készült el az én szedres desszertem.