r
Nosalty Logó

Reszelt linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Reszelt linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 724 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4338 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 359 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 724 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    218.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5610.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1311 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    2396 mg
  • Nátrium
    1341 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.7 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1372 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    939 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    958 micro
Összesen 4338 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral és a porcukorral összekeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejet, jól összedolgozzuk. Fél órára a hűtőbe tesszük.
  3. Míg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket: megdaráljuk a diót, felverjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a cukrot, ezzel még tovább verjük. Végül belekeverjük a diót és a lekvárt.
  4. A tészta kicsit nagyobbik felét nagylyukú almareszelőn egyenletesen belereszeljük az előzőleg margarinnal vékonyan kikent tepsibe.
  5. Elsimítjuk rajta a tölteléket és ráreszeljük a tészta másik felét.
  6. Előmelegített sütőben 200 fokon szép pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 110 alkalommal
  • Receptkönyvben: 266
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 70918
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a süti a tészta reszelése miatt elég macerás, de a végeredmény megéri a bajlódást.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...