r
Nosalty Logó

Reszelt almás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
V.Attila
Reszelt almás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 655 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 5227 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    312 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 655 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    128.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5225.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1281 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    2277 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    980.3 g
  • Cukor
    491 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    2495.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1309 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1502 micro
  • β-crypt
    306 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1362 micro
Összesen 5227 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát meghántjuk, lereszeljük nagy lukú reszelőn egy tálba, és félretesszük.
  2. A cukorból, tojásokból, margarinból, tejből, tejfölből, sóból, sütőporból (ez utóbbit egy kevés ecettel meg szoktam futtatni), lisztből puha masszát gyúrunk.
  3. A masszát 2 részre választjuk. Az egyiket kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A masszából kerüljön a tepsi oldalára is, hogy ne folyjon ki az alma leve. Az alját megszórjuk búzadarával. Az almát a levétől kézzel kiszorítjuk, és rátesszük a búzadarával megszórt lapra. (A levét lehűtjük és megisszuk) Ezután rászórjuk a 5 ek. cukrot és a fahéjat.
  4. A maradék masszát szintén nagy lukú reszelőn ráreszeljük. Általában 3 részből szoktam ráreszelni a masszát. Azt úgy elrendezzük, hogy amiből megoldható, födje be az almát. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a süti teteje szépen megbarnul.
  5. Miután kihűl, porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x4
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 96
  • Össznézettség: 19120
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Reszelt almás süti
V.Attila 13 recept

Ez volt az első süti, amit elkészítettem édesanyám receptes könyvéből. Nem tudtam, hogy a sütőt, hogy kell kezelni, így a széle kezdett megégni. Gyorsan kivettem a sütőből, de csak a szélét tudtuk megenni, mert a közepe nyers maradt. Évekkel később az albérleti lakásban akkor vettem észre, hogy nincsen nyújtófa, mikor a masszát ki akartam nyújtani, így az alsó lapot belenyomkodtam a tepsibe, a tetejére ráreszeltem (a "használjunk egy üveget nyújtófa helyett" eszembe sem jutott). Azóta mindig reszelem a süti tetejét. Így rendelik :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...