Részeges lecsós csirke
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Judiana
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
Alap előkészítése
-
125g csirke felsőcomb235 kcal
-
6 kcal
-
175g zöldpaprika29 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
95 kcal
-
11g libazsír101 kcal
-
17g bacon67 kcal
-
25g parasztkolbász113 kcal
-
13g angolszalonna22 kcal
-
138g újhagyma26 kcal
-
11g barbecue szósz19 kcal
-
3 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g tárkony1 kcal
-
25g víz0 kcal
-
25g édes fehérbor21 kcal
Fő hozzávalók előkészítése
Készre főzés
Összesen
752
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
Alap előkészítése
-
500g csirke felsőcomb939 kcal
-
108g hegyes erős paprika24 kcal
-
700g zöldpaprika115 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
150g debreceni kolbász378 kcal
-
45g libazsír405 kcal
-
68g bacon267 kcal
-
100g parasztkolbász452 kcal
-
50g angolszalonna88 kcal
-
552g újhagyma106 kcal
-
45g barbecue szósz77 kcal
-
12 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
1g tárkony3 kcal
-
100g víz0 kcal
-
100g édes fehérbor82 kcal
Fő hozzávalók előkészítése
Készre főzés
Összesen
3003
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
Alap előkészítése
-
17.6g csirke felsőcomb33 kcal
-
3.8g hegyes erős paprika1 kcal
-
24.7g zöldpaprika4 kcal
-
10.6g paradicsom2 kcal
-
5.3g debreceni kolbász13 kcal
-
1.6g libazsír14 kcal
-
2.4g bacon9 kcal
-
3.5g parasztkolbász16 kcal
-
1.8g angolszalonna3 kcal
-
19.5g újhagyma4 kcal
-
1.6g barbecue szósz3 kcal
-
0.5g worcestershire-szósz0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
3.5g víz0 kcal
-
3.5g édes fehérbor3 kcal
Fő hozzávalók előkészítése
Készre főzés
Összesen
105
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 55.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1838.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 285 mg
-
Nátrium 1349 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 458 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 161 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 205 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 115 micro
-
β-karotin 1226 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 2442 micro
-
Lut-zea 1691 micro
Összesen
752
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.4 g
Zsír
-
Összesen 221.7 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 506 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7352.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 422 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 271 mg
-
Foszfor 1141 mg
-
Nátrium 5397 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.1 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1831.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 536 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 645 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 819 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 362 micro
-
Kolin: 308 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 458 micro
-
β-karotin 4902 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 9767 micro
-
Lut-zea 6765 micro
Összesen
3003
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 344 micro
-
Lut-zea 238 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
Alap előkészítése
-
4 db csirke felsőcomb
-
2 közepes db hegyes erős paprika
-
7 közepes db zöldpaprika
-
3 közepes db paradicsom
-
15 dkg debreceni kolbász
-
3 ek libazsír
-
4 szelet bacon
-
10 dkg parasztkolbász
-
5 dkg angolszalonna
-
6 közepes db újhagyma
-
3 ek barbecue szósz
-
3 teáskanál worcestershire-szósz
-
1 ek petrezselyem
-
1 kk tárkony
-
1 dl víz
-
1 dl édes fehérbor
Fő hozzávalók előkészítése
Készre főzés
Elkészítés
Alap előkészítése
- Amíg a serpenyőben a libazsír felhevül, addig a szalonnákat, a parasztkolbászt, a hagymát és az egyik erős zöld paprikát csumástól felvágjuk kisebb csíkokra, darabokra, és a már sistergő zsírra dobjuk. Kis lángon pároljuk össze őket.
Fő hozzávalók előkészítése
- A zöld paprikákat kicsumázzuk, karikára vágjuk, félretesszük.
- A húst vastag csíkokra vágjuk, és a megpárolt alapra helyezzük. Kérget sütünk rá, párszor megforgatva.
- A fűszereket, szószokat rászórjuk, locsoljuk, jól összekeverjük. Megsózni nem szabad! Ha valaki jó erősen szereti, tehet rá cayenne borsot és/vagy fekete borsot is.
Készre főzés
- Alapos keverés után rádobjuk a cikkekre vágott paradicsomokat és a karikára vágott paprikákat.
- Megöntözzük a bor és víz keverékével. De lehet csak borral is készíteni! Pár percig nagy lángon, aztán kis lángon összepároljuk az ételt. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4343
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Judiana
1 recept
Az idei nyár kedvence nálam a lecsó. A hűvösebb időkre kicsit felturbóztam. Lehet hozzá készíteni galuskát is, de én nem most nem bajlódtam ezzel, ahogy kész lett, törtem egy darabot a ciabattából, és már falatoztam is!