Részeges Jeromos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Muci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 35% Zsír
A tésztához
-
15g vaj108 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
7g finomliszt25 kcal
-
0 kcal
-
12g dió78 kcal
A töltelékhez
A krémhez
A mázhoz
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
10g margarin72 kcal
Összesen
918
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 35% Zsír
A tésztához
-
150g vaj1076 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
0 kcal
-
120g dió785 kcal
A töltelékhez
-
200g dió1308 kcal
-
100g rum231 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
150g sárgabaracklekvár417 kcal
A krémhez
A mázhoz
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
100g margarin717 kcal
Összesen
9179
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 35% Zsír
A tésztához
-
7.2g vaj52 kcal
-
7.2g porcukor28 kcal
-
10.5g tojás13 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
0 kcal
-
5.8g dió38 kcal
A töltelékhez
-
9.6g dió63 kcal
-
4.8g rum11 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
7.2g sárgabaracklekvár20 kcal
A krémhez
-
10.5g tojás13 kcal
-
4.8g porcukor19 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
9.6g vaj69 kcal
A mázhoz
-
9.6g étcsokoládé52 kcal
-
4.8g margarin34 kcal
Összesen
440
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 67.8 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 702.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.5 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 384 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 374 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
918
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 123.9 g
Zsír
-
Összesen 677.6 g
-
Telített zsírsav 263 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 184 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 196 g
-
Koleszterin 2209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7020.7 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 1253 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 1028 mg
-
Foszfor 3299 mg
-
Nátrium 1178 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 665.4 g
-
Cukor 499 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 504.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3840 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 551 micro
-
Kolin: 1367 mg
-
Retinol - A vitamin: 3736 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1253 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2062 micro
Összesen
9179
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
440
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
4 db tojás
-
0.5 csomag sütőpor
-
7 dkg finomliszt
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
12 dkg dió
A töltelékhez
-
20 dkg dió
-
1 dl rum
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 púpozott ek porcukor
-
15 dkg sárgabaracklekvár
A krémhez
-
4 db tojás
-
10 dkg porcukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
20 dkg vaj
A mázhoz
-
10 dkg margarin
Elkészítés
A tésztához
- A diót apróra vágjuk. A vajat habosra kavarjuk a porcukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, a kakaót, a sütőporral elvegyített lisztet, és az apróra vágott dióbelet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán hozzákeverjük a tésztamasszához.
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük, vékonyan bekenjük a sütőpapírt margarinnal, és belesimítjuk a masszát.
- Előmelegített sütőben megsütjük. Tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd kiborítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt, és visszafordítjuk. A tetejét megkenjük baracklekvárral.
- A tölteléknek szánt diót megdaráljuk. Összekeverjük a rummal és a porcukorral, valamint a vaníliás cukorral. A diós masszát a lekvárral megkent tésztán egyenletesen elosztjuk, rákenjük, rányomkodjuk.
- Elkészítjük a krémet: az egész tojásokat összekeverjük a porcukorral és a kakaóporral. Gőz fölött sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A teljesen kihűlt krémalapot a vajjal habosra keverjük. A krémet a hűtőben várakoztatjuk, amíg a mázat elkészítjük.
- A mázhoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, közben apránként hozzákeverjük a margarint. Langyosra hűtjük, de nem dermesztjük meg.
- A süteményre rákenjük a krémet, és ráöntjük a már félig kihűlt mázat, amit egyenletesen eloszlatunk rajta, és tálalásig a hűtőben tartjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 27x38x3,5
- Sütés ideje: 13 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 894
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 84
- Össznézettség: 107582
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Muci
175 recept
A receptre egy napilapban bukkantam rá. Sokáig rakosgattam, végül rászántam magam, és születésnapi meglepetésként elkészítettem. Egy kicsit tartottam tőle, mert elég gyakran pontatlanul közölnek recepteket, de ezzel nem volt semmi probléma. Egyedül annyit változtattam rajta, hogy a süti bevonásához a csokimázat a saját bevált receptem szerint készítettem. A süteményhez házi baracklekvárt és holland kakaóport használtam. A végeredmény nagyon finom lett, amit a vendégek is megerősítettek.