r
Nosalty Logó

Részeges Jeromos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Részeges Jeromos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

Összesen 9179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

Összesen 440 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    123.9 g

Zsír

  • Összesen
    677.6 g
  • Telített zsírsav
    263 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    184 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    196 g
  • Koleszterin
    2209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7020.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1253 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1028 mg
  • Foszfor
    3299 mg
  • Nátrium
    1178 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    665.4 g
  • Cukor
    499 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3840 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    1367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3736 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1253 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2062 micro
Összesen 9179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 440 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A diót apróra vágjuk. A vajat habosra kavarjuk a porcukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, a kakaót, a sütőporral elvegyített lisztet, és az apróra vágott dióbelet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán hozzákeverjük a tésztamasszához.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, vékonyan bekenjük a sütőpapírt margarinnal, és belesimítjuk a masszát.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük. Tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd kiborítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt, és visszafordítjuk. A tetejét megkenjük baracklekvárral.
  4. A tölteléknek szánt diót megdaráljuk. Összekeverjük a rummal és a porcukorral, valamint a vaníliás cukorral. A diós masszát a lekvárral megkent tésztán egyenletesen elosztjuk, rákenjük, rányomkodjuk.
  5. Elkészítjük a krémet: az egész tojásokat összekeverjük a porcukorral és a kakaóporral. Gőz fölött sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A teljesen kihűlt krémalapot a vajjal habosra keverjük. A krémet a hűtőben várakoztatjuk, amíg a mázat elkészítjük.
  6. A mázhoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, közben apránként hozzákeverjük a margarint. Langyosra hűtjük, de nem dermesztjük meg.
  7. A süteményre rákenjük a krémet, és ráöntjük a már félig kihűlt mázat, amit egyenletesen eloszlatunk rajta, és tálalásig a hűtőben tartjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27x38x3,5
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 894
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 84
  • Össznézettség: 107582
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptre egy napilapban bukkantam rá. Sokáig rakosgattam, végül rászántam magam, és születésnapi meglepetésként elkészítettem. Egy kicsit tartottam tőle, mert elég gyakran pontatlanul közölnek recepteket, de ezzel nem volt semmi probléma. Egyedül annyit változtattam rajta, hogy a süti bevonásához a csokimázat a saját bevált receptem szerint készítettem. A süteményhez házi baracklekvárt és holland kakaóport használtam. A végeredmény nagyon finom lett, amit a vendégek is megerősítettek.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...