r
Nosalty Logó

Répatorta mascarponehabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Répatorta mascarponehabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1558 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 7792 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    118.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4428 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 1558 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    594.5 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    158 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5782.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    3488 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.9 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2541 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    124 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22140 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1725 micro
Összesen 7792 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    416 micro
  • β-karotin
    991 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát, sót és a fahéjat összekeverjük, egy másikban pedig a vanília aromát, cukrot és olajat. Utóbbihoz egyesével adagolva hozzáadjuk a tojásokat, és simára keverjük.
  2. A nedves hozzávalókhoz kettesével kanalazva hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a zúzott diót, apróra vágott mazsolát és a reszelt répát.
  3. Előmelegített sütőben, 5 részletben, sütőpapírral bélelt 20 centis kapcsos formában 180 C°-on 30 perc alatt készre sütjük, sütőrácson teljesen kihűtjük.

Krém

  1. A krémhez a mascarponet 5 ek cukrászhabbal, a bourbon vaníliával és a fahéjjal elkeverjük, majd a többi cukrászhabbal kemény habbá verjük.
  2. A tortalapokat rétegezzük a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortát. Tetejét habhalmocskákkal, marcipán répácskákkal díszítjük, oldalát zúzott dióval szórjuk meg.
  3. Hűtőbe tesszük, és 2 órát dermedni hagyjuk, majd hűtve fogyasszuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 646
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répatorta mascarponehabbal
Picipiros 76 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek