r
Nosalty Logó

Répatorta mascarponehabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Répatorta mascarponehabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1558 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 7792 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    118.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4428 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 1558 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    594.5 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    158 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5782.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    3488 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.9 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2541 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    124 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22140 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1725 micro
Összesen 7792 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    416 micro
  • β-karotin
    991 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát, sót és a fahéjat összekeverjük, egy másikban pedig a vanília aromát, cukrot és olajat. Utóbbihoz egyesével adagolva hozzáadjuk a tojásokat, és simára keverjük.
  2. A nedves hozzávalókhoz kettesével kanalazva hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a zúzott diót, apróra vágott mazsolát és a reszelt répát.
  3. Előmelegített sütőben, 5 részletben, sütőpapírral bélelt 20 centis kapcsos formában 180 C°-on 30 perc alatt készre sütjük, sütőrácson teljesen kihűtjük.

Krém

  1. A krémhez a mascarponet 5 ek cukrászhabbal, a bourbon vaníliával és a fahéjjal elkeverjük, majd a többi cukrászhabbal kemény habbá verjük.
  2. A tortalapokat rétegezzük a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortát. Tetejét habhalmocskákkal, marcipán répácskákkal díszítjük, oldalát zúzott dióval szórjuk meg.
  3. Hűtőbe tesszük, és 2 órát dermedni hagyjuk, majd hűtve fogyasszuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 657
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répatorta mascarponehabbal
Picipiros 76 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...