r
Nosalty Logó

Répatortás kekszszendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Répatortás kekszszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 6747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    826 micro
  • β-karotin
    1981 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    386.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4098.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    681 mg
  • Foszfor
    2110 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733.1 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    7430 micro
  • β-karotin
    17829 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1595 micro
Összesen 6747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    970 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 370 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
  2. Öntsük egy tálba a száraz hozzávalókat: mehet bele a liszt, fehér cukor, barna cukor, zabpehely, pekándió, szódabikarbóna, sütőpor, só, őrölt fahéj, gyömbér, szegfűszeg és a szerecsendió. Keverjük össze, és tegyük félre.
  3. Reszeljük finomra a sárgarépát, és tegyük egy tálba az olívaolajjal, a vaníliapasztával és a tojásokkal együtt. Alaposan keverjük össze, homogén állagúra.
  4. Öntsük a nedves keveréket a száraz keverékhez, és keverjük össze, amíg teljesen össze nem áll.
  5. Kanalazzunk (fagyiskanállal) kicsit nagyobb, golflabda méretű halmokat a tésztából egy sütőpapírral bélelt tepsire, lehetőleg helyezzük egymástól 2-3 centiméter távolságra őket.
  6. Süssük az előmelegített sütőben 10-12 percig, számítsunk arra, hogy kissé szétterülnek és megnőnek. A kekszek sütése és hűlése közben készítsük el a tölteléket.
  7. Egy tálban verjük fel a mascarponét a tejszínnel és a vaníliapasztával. Addig keverjük, amíg összeáll, és simává, habossá válik. Tegyük át egy tetszőleges csillagcsővel ellátott habzsákba.
  8. Miután a kekszek teljesen kihűltek, felezzük le őket, és nyomjunk a krémből a sütik alsó részére, a több keksszel pedig nyomjuk össze, hogy megkapjuk a szendvicseket.
  9. Hűtőben hagyjuk kidermedni, majd tálaláskor csurgassuk le olvasztott étcsokoládéval, illetve szórjuk meg egy kevés durvára darált pekándióval és Maldon-sóval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 6217
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 22.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Répatortás kekszszendvics
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Senki nem tud ellenállni a klasszikus répatorta varázsának, de ha valami másra vágysz, ami akár útközben is fogyasztható, akkor hadd mutassuk be a következő sütifüggőséged főszereplőjét: íme a répatortás kekszszendvics! Annyi répatortás receptet láttunk mostanában, hogy úgy döntöttünk, egy kicsit feldobjuk a dolgokat. Képzeld el a puha, szaftos répatorta gazdag ízvilágát könnyed vaníliás mascarponekrémmel töltve. Ez a kombó ámulatba ejti az ízlelőbimbóidat, és ami igazán fantasztikus ebben a sütiben, az az, hogy átkozottul könnyű elkészíteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...