Répatortás kekszszendvics
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
30g zabpehely114 kcal
-
27g finomliszt97 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
17g barna cukor63 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
13g olívaolaj118 kcal
-
11g pekándió77 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
28g mascarpone112 kcal
-
0 kcal
-
6g étcsokoládé30 kcal
-
12g tojás15 kcal
Összesen
750
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
270g zabpehely1023 kcal
-
240g finomliszt874 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
150g barna cukor570 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
120g olívaolaj1061 kcal
-
100g pekándió691 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
0 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
110g tojás138 kcal
Összesen
6747
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
14.7g zabpehely56 kcal
-
13.1g finomliszt48 kcal
-
8.2g cukor32 kcal
-
8.2g barna cukor31 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
13.1g sárgarépa5 kcal
-
6.5g olívaolaj58 kcal
-
5.4g pekándió38 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.2g habtejszín24 kcal
-
13.6g mascarpone55 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
2.7g étcsokoládé15 kcal
-
6g tojás8 kcal
Összesen
370
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 42.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 455.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.5 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 46.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 262 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 826 micro
-
β-karotin 1981 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 177 micro
Összesen
750
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 107 g
Zsír
-
Összesen 386.1 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 156 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 531 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4098.1 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 630 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 681 mg
-
Foszfor 2110 mg
-
Nátrium 415 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 733.1 g
-
Cukor 341 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 421.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2361 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 507 mg
-
Retinol - A vitamin: 566 micro
-
α-karotin 7430 micro
-
β-karotin 17829 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1595 micro
Összesen
6747
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 22.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 970 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
370
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
240 g finomliszt
-
150 g cukor
-
150 g barna cukor
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 teáskanál fahéj
-
1 kávéskanál kardamom
-
1 kávéskanál szegfűszeg
-
1 kávéskanál szerecsendió
-
120 g olívaolaj
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1 csipet só
-
150 ml habtejszín
-
250 g mascarpone
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
2 db tojás
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
- Öntsük egy tálba a száraz hozzávalókat: mehet bele a liszt, fehér cukor, barna cukor, zabpehely, pekándió, szódabikarbóna, sütőpor, só, őrölt fahéj, gyömbér, szegfűszeg és a szerecsendió. Keverjük össze, és tegyük félre.
- Reszeljük finomra a sárgarépát, és tegyük egy tálba az olívaolajjal, a vaníliapasztával és a tojásokkal együtt. Alaposan keverjük össze, homogén állagúra.
- Öntsük a nedves keveréket a száraz keverékhez, és keverjük össze, amíg teljesen össze nem áll.
- Kanalazzunk (fagyiskanállal) kicsit nagyobb, golflabda méretű halmokat a tésztából egy sütőpapírral bélelt tepsire, lehetőleg helyezzük egymástól 2-3 centiméter távolságra őket.
- Süssük az előmelegített sütőben 10-12 percig, számítsunk arra, hogy kissé szétterülnek és megnőnek. A kekszek sütése és hűlése közben készítsük el a tölteléket.
- Egy tálban verjük fel a mascarponét a tejszínnel és a vaníliapasztával. Addig keverjük, amíg összeáll, és simává, habossá válik. Tegyük át egy tetszőleges csillagcsővel ellátott habzsákba.
- Miután a kekszek teljesen kihűltek, felezzük le őket, és nyomjunk a krémből a sütik alsó részére, a több keksszel pedig nyomjuk össze, hogy megkapjuk a szendvicseket.
- Hűtőben hagyjuk kidermedni, majd tálaláskor csurgassuk le olvasztott étcsokoládéval, illetve szórjuk meg egy kevés durvára darált pekándióval és Maldon-sóval.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 101
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 6217
- Feltöltés dátuma: 2024. február 22.
Receptkategóriák
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti sütemény receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Senki nem tud ellenállni a klasszikus répatorta varázsának, de ha valami másra vágysz, ami akár útközben is fogyasztható, akkor hadd mutassuk be a következő sütifüggőséged főszereplőjét: íme a répatortás kekszszendvics! Annyi répatortás receptet láttunk mostanában, hogy úgy döntöttünk, egy kicsit feldobjuk a dolgokat. Képzeld el a puha, szaftos répatorta gazdag ízvilágát könnyed vaníliás mascarponekrémmel töltve. Ez a kombó ámulatba ejti az ízlelőbimbóidat, és ami igazán fantasztikus ebben a sütiben, az az, hogy átkozottul könnyű elkészíteni!