r
Nosalty Logó

Répatorta egyszerűen SarahSparkle-től

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Répatorta egyszerűen SarahSparkle-től
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A torta

Cukormáz

Összesen 687 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A torta

Cukormáz

Összesen 4123 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A torta

Cukormáz

Összesen 299 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3687 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 687 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    144.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1609.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    665.5 g
  • Cukor
    423 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22121 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1468 micro
Összesen 4123 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    672 micro
  • β-karotin
    1600 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A torta

Cukormáz

Elkészítés

A torta

  1. Először lereszeljük vagy daráljuk a sárgarépát, és egy nagy tálba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a 3 tojássárgáját(!), a cukrot, az olajat és tulajdonképpen a tojásfehérjén kívül mindent.
  3. Majd ha ezzel elkészültünk, kemény habbá verjük (egy csipet sóval) a tojásfehérjét, és óvatosan a masszához keverjük.
  4. Ezután tortaformába öntjük, elsimítjuk a tetejét, és 30 percig sütjük 180 fokon.
  5. A cukormázat a sütés közben is elkészíthetjük, de ráér utána is. Mint már fentebb írtam, mindenből annyit kell tenni bele, hogy még enyhén folyós legyen, de azért ne annyira, mint a víz.
  6. Ezt a masszát a kihűlt torta tetejére öntjük, és elegyengetjük. Miután megszáradt, már fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 13294
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A répatorta számomra egy olyan édesség volt, amit sosem kóstoltam meg - még csak késztetést sem éreztem a kipróbálására. Ám tegnap maradt egy csomó reszelt répa, és édesanyám kérése úgy döntöttem, belevágok. Kerestem egy csomó receptet, összehasonítottam őket, majd pici változtatással elkészítettem az én verziómat. Az eredmény magáért beszél: majdnem az egész elfogyott estére.:)

Hozzávalók

A torta

Cukormáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...